Društvo

Veroučitelj iz Niša pokušao VERONAUКU da približi deci na poseban način (VIDEO)

U želji da široj publici, na jedan savremen način, približi osnovne pravoslavlja, veroučitelj OŠ “Bubanjski heroji“ iz Niša, đakon Dejan Jovanović, došao je na ideju da napravi niz kratkih obrazovnih filmova.

Jedan od obrazovnih filmova bavi se temom Bog je Sveta Trojica. U njemu, na jedan savremen način, prezentuju se publici neke osnove vere i relacije u Bogu. Treba napomenuti da je ovo samo pokušaj da se, na neki način, približi savremenom čoveku pravoslavno otkrivenje Boga, napominje đakon Dejan Jovanović.

U obrazovnom filmu Prvorodni greh i Hristovo delo spasenja sveta, govori se o posledicama prekida zajednice sa Bogom od strane prvih ljudi Adama i Eve. Takođe, na jedan zanimljiv način, slikovito, objašnjeno je Hristovo delo spasenja sveta i čoveka. Ukratko u šta veruje jedan pravoslavni hrišćanin, dodaje đakon Dejan Jovanović.

Dok obrazovni film Cilj stvaranja sveta i čoveka upućuje gledaoca u smisao stvaranja sveta i čoveka, otkriva razlog postojanja čoveka i da je čovek stvoren za oboženje po daru Božijem, po blagodati. Nešto slično svetiteljima koje mi znamo. Na primer, sveti Vasilije Ostroški čudotvorac, živeo je na zemlji pre nekoliko vekova. Ipak, on i danas čini mnogobrojna čuda iz zajednice sa Bogom. Dakle, prevazišao je smrtnost stvorene prirode i učestvuje u večnom Božijem životu, objašnjava đakon Dejan Jovanović.

Inače, ovi obrazovni filmovi su nastali u vreme pandemije korona virusa. Iako pod policijskim časom i zabranom kretanja, čovek je slobodno biće koje može da nađe način da stvara nešto dušekorisno za čitav svet. U iščekivanju proslave praznika Cveti, kao i najradosnijeg praznika Hristovog Vaskrsenja, želim vam da u miru i radosti proslavite predstojeće praznike.

Priredio, Đorđe Bojanić

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com