Promo

Veoma je važno održavati kožu hidriranom tokom zime

Hladno i vetrovito vreme nepovoljno utiču na kožu, koja se suši, puca i sklona je iritaciji. Kako biste svoju kožu održavali zdravom neophodno je održavati je hidriranom tokom zimskih meseci.

Ako koži nedostaje hidratacija, ona ne može da se oslobodi toksina, što može da dovede do iritacije i upale kože. Da se bi koža zaštitila od mikroorganizama i toksičnih agensa, mora se održavati adekvatno hidriranom.

Kako bi nega bila što efektnija, a koža što lepša, trebalo bi se pridržavati nekoliko osnovnih pravila.

Foto: Nastya Gepp / Pixabay

Koža i tokom zime mora dobiti dovoljno vlage. Potrebno je hidrirati kožu i organizam kako spolja, tako i iznutra. Tuširanje je veoma dobar način hidratacije kože, ali i unos dovoljno tečnosti, za šta stručnjaci savetuju u proseku šest do osam čaša vode.

Pored unosa tečnosti i hidratacije, neophodna je i dodatna nega koja će zaštiti kožu. Zbog toga se preporučuje korišćenje krema i preparata koje u sebi imaju sastojke koji blagotvorno utiču na hidrataciju i negu kože.

Jedan od takvih sastojaka je maslinovo ulje.

FITOGAL

Fitogal maslinova krema, sa 20% maslinovog ulja, je izrazito hidrantan proizvod sa svojstvima regeneracije kožne barijere. Ubrzo nakon nanošenja, pokazuje i protivupalna svojstva. Ova nemasna krema kožu čini glatkom, nežnom, svežom i sjajnom, negovanog izgleda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com