Moja priča

Veljko uspehe u školi nastavio i na fakultetu, ali bez sreće u “Poteri”

Devetnaestogodišnji Veljko Đurić, poznat Nišlijama po brojnim nagradama na državnim i međunarodnim takmičenjima iz književnosti, matematike, istorije, biologije, fizike, hemije i ekologije, učestvovao je sinoć u kvizu “Potera”, ali na žalost, tragač je uspeo da u poslednjoj igri “stigne” takmičare, a osim mladog Nišlije tu su bili i Marko Đorđević iz Kruševca i Goran Damnjanovića iz Beograda.

Veljko je u jednom od najgledanijih kvizova u našoj zemlji uspeo da bude bolji od tragača u drugoj igri i isvoji 90.000 dinara, a gledaocima je otkrio svoje planove za budućnost, da se jednog dana bavi neuromarketingom. Sva trojica takmičara pokazala su odlično znanje, međutim, na kraju su bili nešto sporiji sa odgovorima i imali samo 10 tačnih pitanja, što nije bio pretežak posao za tragača, tako da su ostali bez 635.000 dinara osvojenih u drugoj igri.

Veljko je prošle godine najpre učestvovao u Poteri, a potom u kvizu “Želite li da postanete milioner”, ali je “Milioner” prvi emitovan tako da su ga gledaoci već upoznali kao kviz takmičara.

U “Milioneru” je bio sjajan i u finalnoj epizodi jesenje sezone „Milionera“ tačno je odgovorio na 12 pitanja i osvojio 640.000 dinara. Tačno je odgovorio i na 13. pitanje, ali nakon što se opredelio da se zaustavi na prethodnom pitanju pošto nije bio sto posto siguran da će njegov odgovor biti tačan, a „ulog“ je bio preveliki, odnosno morao bi da se „vrati“ na zagarantovanu sumu od 160.000 dinara.

Za učešće u “Poteri” Veljko kaže da mu predstavlja dragoceno iskustvo, ali da jeste imao tremu jer mu je to bilo prvo učešće u nekom kvizu.

“Čini mi se da mi je tu atmosfera bila malo napetija i imao sam više treme moram da priznam jer mi je to bio prvi kviz a i malo drugačije koncipiran od “Milionera”. Zahteva veću mobilnost i fleksibilnost jer se prvo se prvo odgovara na brza pitanja potom je suočavanje sa tragačem i na kraju grupna finalna potera. “Potera“ zahteva da se u veoma kratkom vremenskom roku prilagodite različitim formatima. Sve je to doprinelo da mi bude uzbudljivije nego što sam očekivao“, rekao je Veljko za naš portal.

Mladi Nišlija je počev od petog razreda osnovne škole do završnog razreda gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu osvojio nebrojeno mnogo prvih mesta na takmičenjima iz književnosti, matematike, istorije, biologije, fizike, hemije i ekologije. Prošle godine uporedo se nadmetao u književnosti i ekologiji i sa oba takmičenja vratio se kao najbolji u Srbiji, a sa nadmetanja iz ekologije i kao najbolji na Balkanu.

Veljko, kome su prijatelji dali nadimak „Veljko 100 poena“ jer se sa takmičenja uglavnom vraća sa maksimalnim brojem bodova, rekao je da su kvizovi zaista bili novo iskustvo tako da će sigurno nastaviti da se takmiči, ali da su mu sada glavna preokupacija studije Menadžmenta i organizacionih nauka na Fakultetu organizacionih nauka.

„Mislim da sam napravio dobar izbor što se fakulteta tiče. Studije na mom smeru na FON-u su multidisciplinarne i omogućavaju mi da kombinujem različita znanja. Podrazumevaju i rad sa ljudima, tako da je posao uvek dinamičan, a to su bili osnovni motivi kada sam se opredeljivao za fakultet“, rekao je Veljko koji je u indeksu već nanizao sve same desetke.

Otkrivajući tajnu svog uspeha Vejko ističe da se sve postiže dobrom organizacijom vremena, ali sa realnim ambicijama.

„Usredsređen sam na ono što želim da postignem, pa me ne zanima koliko mi za to vremena treba. Međutim, volim da isplaniram dan da imam vremena i da nešto pročitam, pogledam televiziju, bavim se pomalo sportom i izlazim sa društvom. Volim muziku i nađem vremena da komponujem“, rekao je mladi Nišlija kome svi predviđaju sjajnu naučnu karijeru.

Osim brojnim nagradama na takmičenjima iz prirodnih i društvenih nauka Veljko se može pohvaliti i svojim dvema knjigama. U saradnji sa poznatim niškim piscem Milošem Petkovićem najpre je napisao „Vilinsku grobnicu“, delo koje predstavlja kombinaciju istorijskog romana i epske fantastike, a potom kriminalistički roman „Krvavi lavirint“.

Za sve što je do sada uradio dobio je i brojna priznanja grada i države. Kada mu je bilo svega 15 godina, dobio je Sretenjsko priznanje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com