Sport

Veliko slavlje na kraju sezone. OFK Niš, uprkos velikim teškoćama uspeo da obezbedi opstanak u ligi

Pobeda je bila rezultat drugarstva, ljubavi prema fudbalu i klubu, igri koja dolazi iz srca.

Uprkos velikim problemima, teškoj finansijskoj situaciji, dugovanjima i manjkom igrača OFK Niš uspešno je završio sezonu 2020/2021 u fudbalskoj ligi Zona “Centar”. Ovaj niški klub, sa dugom tradicijom uspela je da oživi nova uprava kluba, na čelu sa Martinom Trajkovićem.

Konkurencija je bila žestoka, ali je ipak klub uspeo da ispuni svoj cilj. Iz kluba napominju da okosnicu tima čine mladi igrači sa Pantaleja koji su odrasli na popularnoj “Grbavici”.

“Nije bilo lako jer je u više navrata pobeda bila jedina opcija koja bi obezbedila klubu opstanak u ligi, dok je svaki drugi rezultat vodio klub u niži rang. Pobeda je bila rezultat drugarstva, ljubavi prema fudbalu i klubu, igri koja dolazi iz srca. OFK Niš je jedan od retkih klubova u regionu gde igrači igraju  bez ikakvih finansijskih stimulansa. Ono što mami osmeh na lice jeste povratak navijača na naš teren. Još jednom veliko hvala svima koji su bili uz klub i na bilo koji način doprineli funkcionisanju i razvoju OFK Niša u proteklih godinu dana”, rekao je Stefan Živković ispred uprave kluba OFK Niš.

Iz Uprve kluba podsećaju da start sezone bio nešto slabiji, ali je novi šef stručnog štaba koji se priključio ekipi u prvoj polusezoni svojim znanjem i iskustovom pomogao ovom mladom timu da zabeleži krucijalne pobede.

“Upravo je celokupna situacija sa kojom se klub mesecima borio doprinela tome da nakon poslednje utakmice u sezoni i izborenog opstanka dođe do prave erupcije emocija, sreće i zadovoljstva. Slavlje je trajalo do ranih jutarnjih casova”, kazao je Živković.

Klub ide na zasluženu pauzu, na kojoj će skupiti snagu za sledeću sezonu, u kojoj će, nadamo se, biti još uspešniji.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com