Sport

Veliko pojačanje za KKK “Nais”

Jedan od najboljih naših igrača košarke u kolicima, Boban Stanković, dogovorio je jednonedeljnu saradnju sa ККК “Nais” iz Niša.

Iz tabora Nišlija ističu da ovo nije prvi put da naš reprezentativac sarađuje sa ekipom iz Niša. Sredinom septembra je u dresu “Naisa” nastupao na turniru u Bijeljini. Sada će nastupati sa ККК “Nais” na utakmicama u Sofiji (protiv ККК “Levski” – Sofija) i Кruševcu (protiv matičnog ККК “Singidunum” – Beograd), ali će i pomagati treneru Miljanu Hadžoviću na treninzima.

“Prija mi saradnja sa niškim klubom, imaju sjajnu organizaciju za kratko vreme postojanja. Trener “Naisovaca”, Miljan Hadžović, delio je, kao član stručnog štaba reprezentacije, celo prošlo leto sa nama igračima dobro i zlo – epilog je bio drugo mesto na EP C divizije (i plasman u višu B diviziju). I igrači ККК “Nais” redovno treniraju, mislim da će u godinama koje dolaze Aleksandar Dinić biti igrač međunarodne klase. Utakmice u Sofiji su prilika da igrači napreduju sa iskusnijim igračima kao što je moja malenkost. S druge strane, održavam formu za dalje reprezentativne akcije i nacionalni šampionat u Grčkoj”, rekao je legendarni Boban Stanković.

Trener ККК “Nais”, Miljan Hadžović, ne krije zadovoljstvo što će jedan igrač međunarodne klase podići kvalitet treninga i igre niških igrača.

“Moji igrači će, pored vrhunskih košarkaških kvaliteta, imati priliku da upoznaju Bobana Stankovića i kao čoveka. Imaće priliku da izbliza vide dnevne rutine i način sportskog ponašanja i života. Radujem se svakom susretu i saradnji sa Bobanom, a biće jako korisno da ista traje nedelju dana. Napredovaćemo svi”, istakao je Hadžović.

Boban Stanković, biografija:

Boban Stanković (Straža, Gnjilane, 1980) je imao 13 godina, tokom šetnje, na putu ka rođacima, iz mraka je pucano na njegovog brata i njega. Brat je ostao, srećom, nepovređen, a Boban Stanković je zadobio četiri prostrelne rane u predelu kičme. Кao osoba sa paraplegijom, za kretanje je morao da koristi kolica. Srednju školu specijalizovanu za školovanje učenika sa teškoćama u kretanju Pravno-brotehnički smer Sv. Nikola Zabjelo je završio u Podgorici. Boravio je u Centru za rehabilitaciju i profesionalno ospsobljavanje „Sv. Nikola” u Podgorici, gde je završio školovanje za na pravno-birotehničkom smeru. Oženjen je suprugom Tanjom.

Bavio se mnogim sportovima (atletika, plivanje, džet-ski), ali je najuspešniji u košarci u kolicima. Igrao je za: ККК „Singidunum” – Beograd (višestruki šampion Srbije i pobednik kupa), ККК „Bijeljina” – Bijeljina, ККК „Vrbas” – Banja Luka (osvojena regionalna NLB liga i BIH liga), ККК „Megas Aleksandros” – Solun, ККК „Atlas” – Atina (osvojeno pod dva puta prvenstvo Grčke, nacionalni kup i individualna nagrada za najboljeg igrača Grčke). Učestvovao je kao reprezentativac Srbije na tri EP C divizije: 2015. u Lisabonu (5. mesto), 2017. u Brnu (5. mesto) i 2019. u Sofiji (2. mesto i plasman u B diviziju). Izabran je u idealnu petorku poslednjeg EP.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com