Društvo

VELIKO IZNENAĐENJE: Dvorište mališana iz Suvog Dola bilo je malo da primi sve bajkere koji su se odazvali akciji

Veliki broj bajkera odazvao se inicijativi Motokluba „Sinovi juga“ iz Niša i proteklog vikenda organizovali humanitarnu akciju i posetili desetogodišnju Nikolinu Josić iz Prokuplja, koja je pre dve godine operisana od tumora i baku i unuke u blačkom selu Suvi Dol.

Oni su maloj Nikolini sašili kožni prsluk koji je želela, a za baku Ljiljanu Dačević (58) i Marka (14) i Marijanu (10) iz Suvog Dola prikupili su novčanu pomoć. U akciji je učestvovalo stotinak bajkera.

Vojkan Stojančić, predsednik MK „Sinovi juga“

„Nismo očekivali ovakav odziv, hvala svima što su se priključili našoj akciji. Zahvaljujući ljudima dobrog srca za Marka i Marijanu, decu iz Suvog Dola kod Blaca smo prikupili 80.000 dinara, 200 eura i na račun im uplatili još 40.000 dinara. Dobili su i dva bicikla vrednosti 40.000 dinara, ali i električni trotinet u vredosti od 500 eura. Ipak, ono što je bitnije od toga, jesu njihovi osmesi i ozarena lica kada su nas videli da pristižemo. Bili su srećni, družili se sa nama, razgovarali, gledali naše motore. Ovo će biti akcija koju nikada nećemo zaboraviti“, iskren je predsednik Motokluba „Sinovi juga“ Vojkan Stojančić.

On kaže da je za ovu akciju motivisala priča o ovoj deci koju su videli u medijima, a koju je htela da izmesti Socijalna služba u hraniteljsku porodicu.

„Pogodila nas je cela priča, želeli smo da pružimo podršku deci da ostanu da žive u svojoj porodičnoj kući“, kazao je Vojkan Stojančić.

Presrećna je bila i mala Nikolina kada je videla bajkere.

„Došli ste. Baš ste me iznenadili. Teta je sigurno znala, a nije htela da mi kaže“, rekla je Nikolina kada je videla bajkere.

Nikolina je dobila jedinstven prsluk sa svojim imenom koji je toliko želela.  Kako kaže njena tetka Jelena Perić ona već dve godine ima želju da se druži sa njima i za nju je ovo neverovatno iznenađenje.

Nedavno su hranom snabdeli mnogočlanu porodicu, a u planu im je još humanitarnih akcija. Ovaj klub je osnovan pre godinu i po i okuplja ljubitelje motora sa juga Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button