Virus KoronaZdravlje

Veliko interesovanje za testiranje na antitela na koronavirus na lični zahtev

Pomoćnik direktora Doma zdravlja Niš Danijela Nešić u izjavi za TV „PRVU“ rekla je da vlada veliko interesovanje za serološka testiranja za građane na lični zahtev kojim mogu da se otkriju antitela na korona virus. Dom zdravlja Niš počeo je sa testiranjem od 01. juna.

U Domu zdravlja Niš serološko testiranje na korona virus radi se u periodu od 07:00 do 11:00 časova u prostorijama Službe za laboratorijsku dijagnostiku u podrumu centralnog objekta, od 11:00-20:00 časova na prvom spratu Doma zdravlja Niš, u zadnjem boksu Službe za laboratorijsku dojagnostiku i od 07:00-12:30 časova subotom i nedeljom.

“Кapacitet laboratorije je 800 testova dnevno. Građani sa sobom moraju da donesu priznanicu kao dokaz da su izvršili uplatu od 1.200,00 dinara na žiro račun broj 840-17750-34 Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje”, saopštio je Dom zdravlja i dodadju da je za ovaj test uzima se krv iz vene, nije potrebna prethodna priprema i građani krv mogu da daju u bilo koje doba dana. Rezultat je poznat i izdaje se za 1 sat. Ukoliko je rezultat pozitivan na IgM antitela, te osobe se pozivaju na testiranje PSR metodom.

Građani na taj način mogu da ispitaju da li imaju antitela na korona virus i da li su bili u kontaktu sa virusom u prethodnom periodu. Ova vrsta testiranja poznata je i kao serološko testiranje i moći će da se obavi u svim domovima zdravlja, institutima i zavodima za javno zdravlje, Zavodu za zaštitu zdravlja radnika železnice i Zavodu za zaštitu zdravlja studenata.

Autor: Nataša Šutanović

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com