Društvo

Veliko interesovanje Nišlija za odmor na Zlatiboru (VIDEO)

Nišlije rado odlaze na odmor na Zlatibor, to pokazuje statistika koja broji sve veći broj turista upravo sa juga Srbije, a kako bi ovog leta na Zlatibor otišle i Nišlije koje do sada nisu posetile zlatnu planinu, Turistička organizacija Zlatibora održala je promociju ponude u Nišu.

Pored razgledanja promo materijala, najveću pažnju Nišlija zadobio je klov sa kojim su mališani pričali o tome zašto bi voleli da sa roditeljima obiđu Zlatibor. Uvek veliko interesovanje na zlatiborskim promocijama kroz Srbiju, a tako je bilo i u Nišu, vlada i za “Zelenu turu” – iznajmljivanje električnih bicikala i automobila.

Zlatibor jeste najposećenija srpska planina tokom čitave godine i to dokazuju podaci Turističke organizacije Srbije. Broj gostiju i noćenja svake godine dostiže novi rekord i konstantno raste. Za prva tri meseca ove godine broj tursta na Zlatiboru veći je za 15%, a u dane prvomajskih praznika postignut je istorijski rekord te je zlatna planina bila najposećenija turistička destinacija u regionu.

Zlatibor naredne godine obeležava 130 godina konstantnog razvoja turizma i upravo tim povodom unapređene su mnoge usluge  i obogaćena ponuda, kaže za Niške Vesti Katarina Čubrak ispred Turističke organizacije Zlatibora.

“Mi na Zlatiboru imamo uvek nešto novo i atraktivno što privlači brojne goste tokom čitave godine iz cele Srbije. U fokusu interesovanja i trenutno najveća atrakcija je Gold gondola, koja sa svojih 9 kilometara dužine povezuje centar Zlatibora sa najvišim vrhom Tornikom. Trenutno se postavlja 18 novih kabina a softverski se unapređuje sistem kako bi sve bilo spremno za predstojeću letnju sezonu”, rekla je Čubrak

U saradnji sa kompanijom Vozim na struju, i ove godine na Zlatiboru će gostima biti ponuđena još jedna atrakcija – Pokreni “Zelenu turu” iznajmljivanje električnih automobila i bicikala.

Zorana Đorić, Vozim na struju

“Ideja je da se spoji turizam i uživanje na raznim lokalitetima, na jedinstven način, čuvajući životnu sredinu, vozeći automobil koji je 100% na struju. Osim što će posetioci Zlatibora uživati u lepotama ove predivne planine, imaće mogućnost i da probaju kako izgleda budućnost koja nam kuca na vrata. U želji da korisnicima učinimo doživljaj još interesantnijim odgovorili smo na predlog TO Zlatibor i naš paket je deo nagradne igre, a izvlačenja su svake nedelje. Potrebno je samo da zapratite stranicu TOZ i našu stranicu na instagramu vozimnastruju, postavite sliku sa jedne od promocija. Očekujemo Vas”, rekla je za Niške Vesti Zorana Đorić ispred kompanije Vozim na struju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vozim na struju (@vozimnastruju)

Program Zlatiborskog kulturnog leta će biti bogat dešavanjima, koncertima i manifestacijama gde neće izostati i veliki sportski događaji.

Pod sloganom „Zlatibor tvoj pravi izbor“ Turistička organizacija Zlatibor najavljuje letnje sadržaje na glavnim gradskim trgovima u čitavoj Srbiji i sve zainteresovane posetioce upoznaje sa ponudom najposećenijeg planinskog centra Srbije. U okviru kampanje za posetioce štanda i verne goste Zlatibora biće organizovana i nagradna igra. Promocije Zlatibora u gradovima Srbije podržavaju mnogobrojni partneri sa destinacije: hotelijeri, ugostitelji, zabavno-tematski parkovi, popularne atrakcije: Zip-lajn Ljubiš, Stopića pećina, Gostiljski vodopad. Poruka “Zlatibor tvoj pravi izbor“ stiže svuda odakle hiljade turista svake sezone dolazi na našu najposećeniju planinu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com