Sport

Veliki uspeh za najmlađe tekvondiste kluba Astra iz Niša na Državnom prvenstvu

Najmlađi članovi  tekvondo kluba Astra Niš, vratili su se sa Državnog prvenstva, kao četvrtoplasirana ekipa u ukupnom plasmanu i sa četiri zlatne i tri bronzane medalje. Ovim rezultatima  i uspehom potvrdili su kvalitet i neprikosnoveni sportski duh.

Na takmičenju je učestvovalo 525 takmičara i 56 klubova iz zemlje.  Tekvondo klub Astra predstavljalo je 12 takmičara, na čelu sa glavnim trenerom kluba Aleksandrom Stamenkovićem.

Zlatnom medaljom  i titulom prvaka Srbije okitili su se Ilija Spasić, Maša Nešić, Pavle Aleksić, Nikola Vujanić.
Foto: Tekvondo klub Astra Niš
Bronzane medalje doneli su: Nina Džunić, Vuksan Stanisavljević , Danijela Davidović.
“Naša takmičarka Maša Nešić je pored titule prvaka Srbije, proglašena i a za najbolju takmičarku turnira, u kategoriji pionirki“, kažu iz tekvondo kluba Astra.
Bez medalje, na žalost, iz Beograda su se vratili Ognjen Stamenković, Miljan Vujanić, Majalena Kostadinov, Luka Jovanović, Maksim Pavlović.
“Svima njima, kao i ostalim članovima kluba koji još nisu proverili svoj talenat na nekom od takmičenja želimo da upornim radom, treninzima i pozitivnim stavom, pođu putem svojih “zlatnih” drugova iz kluba”, kažu iz Astre.
Foto: Tekvondo klub Astra Niš
Oni dodaju da je Državno prvenstvo najbitnije takmičenje  u sistemu bodovanja  u kategoriji pionira, tako da su  ovim uspehom zlatni takmičari na ozbiljnom putu da postanu deo Reprezentacije Srbije .

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com