Društvo

VELIKI USPEH STUDENATA PRAVNOG FAKULTETA UNIVERZITETA U NIŠU NA SVETSKOM TAKMIČENJU: Mladi pravnici iz Niša među najboljima u svetu

Ekipa studenata Pravnog fakulteta u Nišu ostvarila je jedan od najvećih uspeha na moot court takmičenjima osvajanjem 9. mesta na svetskom Nelson Mandela Human Rights Moot Court takmičenju u konkurenciji 200 pravnih fakulteta iz celog sveta.

„Na upravo završenom jubilarnom X Nelson Mendela svetskom takmičenju u simulaciji suđenja iz oblasti ljudskih prava u Ženevi ekipa Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu ispisala je nove stranice fakultetske istorije osvajanjem 9. mesta, sa četiri pobede i bez poraza u usmenom delu takmičenja, u konkurenciji 200 pravnih fakulteta širom sveta“, kažu na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu.

Ekipu koja je niški Pravni fakultet svrstala u red najboljih na ovom takmičenju činili su Anđelina Denić i Milan Jovanović, kao takmičari, i docent dr Ivan Ilić, kao i profesor dr Darko Dimovski. Oni su kao akademski treneri, pripremali takmičare za ovo, u svetu, visko kotirano takmičenje u simulaciji suđenja.

U usmenoj fazi takmičenja, koja je održana u sedištu Ujedinjenih Nacija u Ženevi, od 15. do 20. jula, naši studenti su zauzeli 9. mesto u konkurenciji 40 ekipa sa svih meridijana.

„Naša ekipa se sastala sa Yerevan State University iz Jermenije, European Humanities University iz Litvanije i Gujarat National Law University iz Indije, i dobila ocenu “odličan” u svim mečevima sa 86,3 odsto poena. Od nekih sudija, u više kategorija, naši studenti su dobijali i maksimalan broj poena“, kaže dr Darko Dimovski.

Posebnu draž ovom takmičenju daju i dva jubileja, stogodišnjica od rođenja Nelsona Mendele i sedamdesetogodišnjica od usvajanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com