Sport

Veliki uspeh Srbije u Budimpešti

Reprezentacija Srbije postigla je veliki uspeh na Svetskom kik boks kupu. Boje Srbje branilo je devet takmičara, a u svoju zemlju doneli su ukupno 8 medalja, pet zlatnih i tri bronzane.

Na Svetskom kik boks kupu u Budimpešti, koji je održan od 16 do 19. septembra, učestvovalo je 45 zemalja i 3.040 takmičara. Ostvaren je neverovatan uspeh naših seniora, od čak 16 pobeda i 3 poraza.

Zlatne medalje osvojili su:

  • Saida Bukvić – 52 LK
  • Valentina Keri – 65 LK
  • Teodora Manić – 65 K-1
  • Aleksandra Krstić – 70 K-1
  • Jasmina Nađ – 52 FC

Bronzane medalje:

  • Gordana Marjanović – 48 FC
  • Zorana Nikolić – 48 LK
  • Miloš Cvjetićanin – 91 K-1, koji je posle pobede nad predstavnikom Nemačke u četvrtfinalu i frakture šake, morao da preda polufinalni meč bez borbe.

“Sve medalje su osvojene sa pobedama u veoma jakoj konkurenciji protiv Rusa, Ukrainaca, Poljaka, Slovaka, Holanđana, Čeha, Nemaca… Ovo je inače svim reprezentacijama poslednja provera pred Svetsko seniorsko prvenstvo u Italiji od 15-24.10.2021. Srbija je učestvovala samo sa nekoliko boraca koji nisu imali dovoljno mečeva u predhodnom periodu, a svakako će posle priprema koje ćemo imati od 28.09.-10.10.2021. godine, forma naših boraca biti podignuta na jedan viši nivo, kako bi na najjačem takmičenju u godini dostojno predstavljali Srbiju”, istakao je Srđan Radulović, selektor naše reprezentacije.

Osim selektora na takmičenju su bili treneri Vladimir Bogović i Marko Božović. Sa reprezentacijom je putovao i Miodrag Jotić predsednik Kik boks saveza Srbije.

Procentualno, Srbija je na ovom takmičenju imala preko 80% pobeda, tako je Srbija posle osvajanja 1. mesta na Evropskom kupu u Karlovcu (HRV), i 1. mesta na Balkanskom prvenstvu u Skoplju (MKD), još jednom dokazala da je svetska sila u kik boksu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com