Društvo

Veliki uspeh mladih niških pijanista

Protekle nedelje održano je prvo pijanističko onlajn takmičenje „Memorijal Sanja Pavlović“ u organizaciji Osnovna muzička škola „Vladimir Đorđević“ u Aleksincu. Na Memorijalu je nastupalo 189 učesnika iz preko 20 zemalja.

Sjajnom organizacijom takmičenja omogućeno je svim ljubiteljima klavirske umetničke muzike da čuju i vide nastupe svih učesnika mladih pijanista putem društvene mreže fejsbuk.

Takmičare je ocenjivao žiri sačinjen od troje eminentnih pedagoga iz Slovenije , Hrvatske i Srbije.

Muzička škola Niš imala je četrnaest učesnika i svi su ostvarili veoma zapažene rezultate.

Dobitnici prvih nagrada, po kategorijama su Lara Hadži-Tančić i Sara Pavlović, prva kategorija, Vuk Petrović, treća kategorija, Vasilije Glavašević, šesta kategorija. Svo četvoro su u klasi profesorke mr Milene Pejić.

Među velikim brojem talentovanih učesnika, predstavila su se i  Sara i Nikola Pavlović, kako u kategoriji solo, tako i u klavirskom duu.

‘’U ovim teškim vremenima  mladim pijanisti su pokazali veliku želju da iskažu svoj talenat. Sledeća godina će, nadomo se, omogućiti da se Memorijal održi uživo, i mladi pijanisti se susretnu, druže i uživaju u međusobnim interpretacijama’’- kažu organizatori takmičenja.

Sanja Pavlović  bila je istaknuti pedagog, profesor klavira aleksinačke muzičke škole, a njen prerani odlazak, bila je obaveza njenih kolega da pokrenu pijanističko takmičenje u organizaciji muzičke škole u kojoj je radila i tako njen lik i delo sačuvaju od zaborava i pretvore u večnost.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com