Sport

Veliki selektorski izazov za Nišliju: Aleksandar Ilić na klupi Libana

Nekadašnji proslavljeni internacionalac i veliki fudbalski stručnjak Nišlija Aleksandar Ilić, nakon decenijskog staža kao trener u Aziji, dobio je najveći izazov u dosadašnjoj karijeri, a to je da bude selektor Libana.

Trogodišnji ugovor sa fudbalskom federacijom Libana potpisao je Aleksandar Ilić, 53-godišnji strateg koji već punu deceniju u Aziji gradi svoju trenersku karijeru.

Aleksandar Ilić, lična arhiva

„To potpisivanje je samo formalnost. Sve je već dogovoreno. Nakon toga sledi medijska promocija, a onda da se krene sa poslom. Dogovoreno je da već u narednih mesec dana imamo prvo okupljanje“, poručuje Ilić u telefonskom razgovoru za Mozzart Sport samo što je doputovao u Bejrut.

 

Budući da dolazi iz fudbalske porodice, od oca Dragoljuba Peše koji je šezdesedtih i sedamdesetih godina bio jedan od poznatijih igrača Radničkog. Aca je najpre igrao u Radničkom, zatim u Belgiji dosegao zaista vrhunski nivo, a za Klub Briž i za Anderleht odigrao je preko 60 zvaničnih utakmica i osvojio titulu prvaka.

„Sa Al Ahlijem sam osvojio Kup Kralja još 2011. godine. Kasnije sam ih ponovo predvodio, radio u još dva kluba u Saudijskoj Arabiji, radio u Emiratima i Iraku. Poslednjih šest meseci vodio sam Kadisiju. Neko je u meni prepoznao čoveka koji bi mogao da doprinese napretku reprezentacije Libana, a i meni će, priznajem, to biti dragoceno iskustvo, prvo ovog tipa, za dalji trenerski napredak“, ističe Ilić.

 

Aleksandar Ilić, lična arhiva

„Želim da napravim neki pozitivan iskorak. Liban se plasirao na sledeći Azijski kup, koji će se održati 2023. godine i mi ćemo praktično odmah početi da spremamo ekipu za to takmičenje. Nešto površno sam pratio utakmice u kvalifikacijama za SP u Kataru protiv Emirata, Iraka, budući da su igrači iz mog tadašnjeg kluba nastupali u tim reprezentacijama. Ono što tek sledi, jeste pravo upoznavanje kroz zajednički rad na treninzima“, pojašnjava.

Ističe da će formirati deo stručnog štaba, dok će mu deo odrediti njihova fudbalska federacija.

„Svakako da će biti mesta za Dejana Tričkovića, čoveka koji me prati kroz čitavu karijeru i kome bezrezervno verujem“, zaključio je Aleksandar Ilić za Mozzart Sport.

Deo teksta koji je pisao novinar Dušan Jocić, preuzet sa Mozzartspotr.com.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com