Hronika

Veliki požar u Nišu (FOTO I VIDEO)

Veliki požar buknuo je večeras u Nišu, u ulici Aleksandra Medvedeva kod tehničkih škola, a kako nezvanično saznajemo zapalile su se barake Građevinara u kojima živi 10 porodica, saznao je reporter Niških Vesti. Među njima ima i porodica sa decom.

Svi su brzo istrčali napolje, bez stvari i dokumenata. Prema rečima stanarke koja tu živi, zatekla je ovaj prizor kada se vratila sa posla.

“Ne znam šta se desilo, sada sam došla s posla i zatekla sam vatru. Ne znam gde ćemo večeras”.

Kako saznajemo, svi stanari su evakuisani i povređenih nema.

Više vatrogasnih ekipa se bori sa vatrom, ali pošto su kuće uglavnom stare građe i drvene konstrukcije, vatra se brzo proširila na ceo objekat.

Predsednik GO Crveni Krst Miroslav Milutinović je rekao je da će kontaktirati gradsko rukovodstvo, jer jedino Grad ima nadležnost i mogućnost da porodicama koje su ostale bez krova nad glavom obezbedi privremeni smeštaj. Milutinović je dodao da, što se opštine tiče, ona će porodicama dati jednokratnu novčanu pomoć.

“Desetak porodica, četrdesetak ljudi, među kojima ima i dece, koje su ostale bez svojih domova biće zbrinute još večeras”, obećala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja se nalazi na lice mesta.

Foto: Vladimir Jovanović

Prema rečima stanara vatra je buknula kada se zapalio odžak.

U policijskoj upravi u Nišu potvrdili su Niškim Vestima da je više ekipa policajaca, šest vatrogasnih ekipa i Hitne pomoći na terenu, ali više informacija, za sada, nemaju.

Uzrok požara biće poznat nakon utvrđivanja svih okolnosti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Aplikacija vam je prepuna reklama, pokrenem video na telefonu hocu da gledam fullscreen nema sanse. Sredite malo to.

  2. Gde je arhiva ili gde mogu pronaci,zaprevo treba mi ugovor o prodaji jednog stana,svi peru ruke,ne znam kome da se obratim!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com