Društvo

Veliki događaj za trudnice u Nišu. Kroz simulaciju porođaja biće im jasnije šta ih očekuje

Udruženje „Klub beba trudnica i mama“ 17. marta u Oficirskom domu u Nišu organizuje besplatan panel za buduće roditelje pod nazivom „Dobro došla bebo“. Program počinje u 16 časova, a organizatori obećavaju kvalitetno predavanje od strane stručnih lica Kliničkog centra Niš i Klinike za ginekologiju i akušerstvo.

Cilj ovog panela je da se trudnicama da jedna jasna slika, da im se objasni da porodilište nije bauk i da nije neko opasno mesto, već da je mesto gde se rađaju bebe.

„Kroz edukaciju, stručne savete o proceduri od samog ulaska u porodilište, do porođaja, trudnice će biti mnogo opuštenije kada dođe vreme za porođaj“, kazala me Melisa Osmanović, predsednica Udruženja „Klub beba trudnica i mama“.

Trudnicama će o bezbolnom porođaju govoriti anestezilog, o samom porođaju ginekolog, o pripremama za porođjaj babica. Biće reči i o prvim minutima novorođenčeta, a o tome će pričati neonatolog. Pedijatrijska sesra će govoriti o Babi fiendly programu.

„Kampanju smo počeli još septembra meseca, krenuli smo sa školicama, a sada smo dovoljno sazreli da možemo da organizujemo i ovako veliki događaj. Mislim da je dobro da se da šansa trudnicama da u direktnom kontaktu porazgovaraju sa ljudima iz porodilišta. Ključna tematika je osnaživanje budućih majki i naša želja da shvate da je porodilište mesto gde se rađaju njihova deca i gde treba da imaju neka realna očekivanja“, istakla je Osmanović i dodala da će posle ovog događaja kod trudnica biti drugačija slika kada je niško porodilište u pitanju, bar kod onih koje prisustvuju događaju.

Ona je najavila da sve prisutne očekuju i mnogobrojni pokloni.

„𝐎č𝐞𝐤𝐮𝐣𝐞𝐦𝐨 𝐯𝐚𝐬 𝐝𝐚 𝐳𝐚𝐣𝐞𝐝𝐧𝐨 𝐩𝐫𝐞𝐯𝐚𝐳𝐢đ𝐞𝐦𝐨 𝐩𝐫𝐞𝐝𝐬𝐭𝐨𝐣𝐞ć𝐞 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐡𝐨𝐯𝐞 𝐢 𝐩𝐨𝐦𝐨𝐠𝐧𝐞𝐦𝐨 𝐤𝐫𝐨𝐳 𝐬𝐚𝐯𝐞𝐭𝐨𝐯𝐚𝐧𝐣𝐞 𝐢 𝐞𝐝𝐮𝐤𝐚𝐜𝐢𝐣𝐮“, poručili su na kraju organizatori.

Zainteresovane trudnice mogu da se prijave preko upitnika, koji mogu naći na sajtu Kluba beba trudnica i mama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com