Hronika

Velika tuča usred časa! Tukli se granama, razbijali vitrine

U četvrtak oko 18 sati došlo je do tuče u niškoj Gimnaziji “9. maj”. Veliki propust je što ova niška gimnazija, nema profesionalno obezbeđenje, pa su momci koji su napravili nered imali vremena da se posle svađe u dvorištu vrate i napadnu učenika u školi, kaže za Niške Vesti Dragan Gejo, načelnik školske uprave.

“O svemu je obavešten ministar prosvete, a jutros sam obavio razgovor sa načelnikom niške policije. Direktoru ove gimnazije Nebojši Lekiću naloženo je da već u ponedeljak  organizuje profesionalno obezbeđenje škole. Ne može školu da čuva dežurni učenik i tu je najveći propust”, kaže Gejo za Niške Vesti.

Sve je počelo svađom na velikom odmoru ispred škole, nakon svađe učenici Trgovinske škole su se popeli u zgradu gimnazije sa granama drveta i uleteli u učionicu.

“Na času hemije upala su dva učenika trećeg razreda Trgovinske škole sa debelim i velikim granama drveta, veličine metalne šipke i krenuli da udaraju jednog momka. Upravo taj momak kojeg su udarali je desetak minuta pre toga izbacio ovu dvojicu jer su ometali čas na koji su upali kako bi pronašli nekog druga. Upali su mirno, odjednom izvukli te grane i krenuli da ga udaraju”, rekao je jedan gimnazijalac koji je bio u učionici.

Nastala je opšta panika, kaže ovaj maloletni učenik.

“Svi su krenuli da vrište, jedan momak je krenuo da ih odvajaja. Oni su momka koji je nasrnuo na njih pesnicama povukli i gurnuli ga toliko jako, tako da je on udario u staklenu vitrinu i glavom polomio ormar. Tukli su ga, a njegova devojka je uletela da ih odvaja, pri čemu su je oni par puta šutnuli”, rekao je ovaj učenik.

Profesor istorije, domar i profesor hemije su jedva uspeli da smire đake, kažu. Došle su dve interventne jedinice i hitna pomoć, dodaju učenici. Momak kojeg su tukli zadobio je povredu glave i desetak ogrebotina po licu, rekao je gimnazijalac za Niške Vesti.

Načelnik školske uprave potvrđuje da su jedinice interventne policije munjevito stigle i da je zahvaljujući njihovoj brzoj intervenciji izbegnuta veća tuča. On dodaje da je u pomoć pritekao i jedan roditelj koji je bio u hodniku i čekao svoje  dete.

“Roditelj se slučajnu tu našao u hodniku i uhvatio jednog od napadača, na taj način i on nam je pomogao”, kaže Gejo.

O slučaju su obaveštene sve nadležne službe i sam ministar, a direktorima je naloženo da sprovedu vaspitno-disciplinski postupak protiv učenika koji su odgovorni za ovaj nemio događaj.

Napadači iz Trgovinske škole su učenici trećeg razreda, ali je jedan od njih nedavno napustio školu. Nezvanično saznajemo da su sukobljeni đaci bili nekada igrači istog fudbalskog kluba.

Očekujemo izveštaj Višeg javnog tužilaštva, koje treba da se izjasni o ovom slučaju. Informacije će, pretpostavljamo da budu šture jer su u pitanju maloletna lica.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com