DruštvoVideo

Velika potražnja turističkih destinacija u Srbiji podigla cene domaćih aranžmana (VIDEO)

Prelepe gradove, sela, banje, planine… sve to Srbija ima, a čini se da smo to tek sada saznali, kada smo se suočili sa velikom pandemiijom i iz straha ostali u svojoj zemlji. Lepote Srbije, netaknuta priroda, ali i atraktivne i moderne destinacije sada su nam zbog vaučera Ministarstva turizma još dostupnije. Najčešće se odlučujemo da odmor provedemo na nekoj od srpskih planina, ali su i banje dosta privlačne turistima.

Turistička inspekcija čitave godine obilazi naše destinacije i obavila je mnogo kontrola.

“Imamo ogroman broj kapaciteta, a posebno od kada je uvedena mogućnost letovanja uz vaučere. Stanodavci su uvideli da mogu da prime turiste, da naši zahtevi nisu visoki za obavljanje delatnosti u seoskim turističkim domaćinstvima, pa i u gradu, tako da imamo veliki broj novih kapaciteta na novim neobičnim destinacijama. Ja sam zadovoljna tom šarenolikom ponudom koja je bolja iz godine u godinu”, rekla je Niškim Vestima načelnica turističke inspekcije Dragica Pavlović.

 

Ponuda jeste šarenolika i bolja, ali i skuplja, bar tako kažu građani. Pavlović kaže da veruje da je to tako, a kao razlog navodi veliko interesovanje.

“Mi smo bili svedoci da u pojedinim banjama nismo mogli da nađemo smeštaj, za nas inspektore kada dođemo da radimo kontrole, onda mogu da zamislim kako je tek građanima. Vaučeri su unapred bukirani, mnogi gosti su dugogodišnji posetioci tih objekata, tako da mislim da je velika potražnja podigla cene”, kazala je Pavlović i dodala da je sa druge strane u ovoj godini bilo i dosta otkazivanja aranžmana čak i u našoj zemlji zbog epidemije.

Niš, na žalost nije visoko pozicioniran na mapi turističkih destinacija Srbje. Ono što je dobro Niš ima dosta stranih turista, najčeše dolaze iz susedne Bugarske. Okolina Niša je prilično posećena. I strane i domaće turiste najviše interesuju banje. U okolini Niša su najposećenije Sokobanja, Prolom Banja i Lukovska Banja i Ministarstvo samo za Sokobanju podeli ukupno trećinu vaučera, zaključila je Pavlović.

Opširniju izjavu Dragice Pavlović pogledajte u videu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Ako mi za Grčku treba 1000e za odmor, za Srbiju mi treba bar 2000e. Ovde samo vazduh ne naplaćuju. Gde god da odeš, ako želiš nešto da obiđeš ili da uđeš negde, sve naplaćuju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com