Sport

Velika pobeda Naise

Savladan Bekament u Aranđelovcu sa 20:17 na poluvremenu (10:10).

Naisa se u velikom stilu vraća sa teškog gostovanja u Aranđelovcu! U 9. kolu Super lige Srbije za rukometašice savladana je ekipa Bekamenta sa 20-17 (10-10).

Najavljivali su iz tabora Naise da bi mogli da prijatno iznenade, jer se pokazalo, da ekipa iz Niša igra rasterećenije u gostima ove sezone. U ovoj polusezoni ovo je treći trijumf na gostujućem parketu.

Od samog starta utakmice, videlo se da će meč biti težak. Prvo poluvreme igralo se gol za gol, a Naisu su u igri održavale, pre svega, dve krilne igračice, Linea Čočaj po desnoj i Jelena Stojanović po levoj strani. Pretila je Naisa sa svih pozicija, ali su krilne igračice bile najkonkretnije.

Sa dobrom igrom nastavile su i u drugom delu, a sve do sredine ovog dela susreta rivali su bili poravnati.

U 42.minutu Bekament je vodio sa 13-12 i činilo se da će jedna lopta odlučiti pobednika. Međutim, nije bilo tako…

Ekipa trenera Slavka Krnjajca dodala je gas i za tili čas se odlepila od velikog rivala. Sa po 2 gola Linee Čočaj i Jelene Knežević i uz po jedan Tamare Simonović i Teodore Veličković, Naisa  je napravila seriju od 6-0, stigla do vođstva od 18-13 i praktično rešila meč u svoju korist. I da više nije postigla nijedan pogodak, Naisa bi slavila, jer su gošće uspele da stignu do kote 17, dok je Naisa postigla još 2 gola za konačnih 20-17 i za veliku radost gostujuće ekipe.

Time je praktično Naisa završila prvi deo sezone. Odigrala je 9 utakmica, po jednu sa svakim protivnikom i stigla do pete pobede, uz jedan nerešen rezultat i tri poraza. To, za sada, donosi peto mesto na tabeli…

Ostalo je međutim, da do kraja kalendarske godine Naisa odigra utakmicu 10.kola, protiv ekipe Železničara. Tim iz Inđije slavio je na otvaranju rukometne sezone u Nišu i nekako je pravi trenutak, da superligaš iz Niša pokuša da se revanšira velikom rivalu.

Vremena za slavlje nakon pobede protiv Bekamenta i nema previše, jer je meč 10. kola, u kome Naisa gostuje Železničaru u Inđiji zakazan već za sredu, 15. novembra.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com