Hronika

Velika akcija policije: U Nišu uhapšeno 13 osoba!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Poreskom policijom i nadležnim javnim tužilaštvima, u cilju suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije u prethodnih nekoliko dana u više odvojenih akcija uhapsili su 38 osoba, dok su protiv još 21 osobe podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Oni se sumnjiče da su u periodu od 2016. godine do danas izvršili više krivičnih dela kojim su oštetili budžet Republike Srbije, pravna i fizička lica u ukupnom iznosu od 1.550.000 evra.

Akcije su sprovedene na teritoriji Beograda, Zaječara, Jagodine, Kikinde, Kraljeva, Leskovca, Niša, Pančeva, Sombora i Subotice.

PU u Nišu uhapsila 13 osoba

Pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja  za borbu protiv korupcije u saradnji sa Sektorom unutrašnje kontrole, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su advokate P.R. (1982) i M.A. (1981) i medicinskog tehničara u Kliničkom centru Niš S.T.R. (1981) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita.

Zbog istog krivičnog dela, a i zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo trgovine uticajem, uhapšen je i B.N. (1970).

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita pomaganjem uhapšeni su B.S. (1990), saradnik advokatske kancelarije P.R., iz Niša, D.I. (1952) iz Zaječara, D.K. (1963) iz Niša i I.I. (1983) iz Aleksinca.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita uhapšeni su S.S. (1970), radnik Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, I.J. (1975) i M.J. (1983), medicinski tehničari u Kliničkom centru Niš, G.V. (1973), policijski službenik Policijske stanice Boljevac, i G.S. (1965), policijski službenik Policijske uprave u Nišu.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com