Sport

Veličanstveno veče boksa u Nišu

BK NAISSUS je ove godine bio definitivno jedan od ozbiljnijih kandidata za titulu šampiona Srbije, ali povrede su sprečile klub da kompletira tim i u majstorici protiv Crvene Zvezde dođe do finala SUPERLIGE Srbije, saopštio je ovaj klub.

Prvi meč polufinala bio je na programu 9. jula u Beogradu, rezultat je bio 14:8 za boksere Crvene Zvezde. Revanš je usledio dva dana kasnije na keju pored Nišave.

“Spektakl nije izostao, Nišlije željne boksa ispunile su amfiteatar do poslednjeg mesta. Posebno raduje činjenica da su u publici pretežno bile mlađe generacije. Boks mečevi vredni pažnje i pobeda BK NAISSUS rezultatom 14:8, identično kao u Beogradu. Majstorica je morala da odluči pobednika i finalistu na terenu Beograđana, meč je bio planiran za ponedeljak 12. jul. Nakon kratkog slavlja i izveštaja lekara klub je morao da odustane jer je došlo do povrede šake, odnosno prsta kod dvojice boksera i klub ne bi mogao da bude kompletan za majstoricu. BK NAISSUS nije mogao da kompletira tim i ispuštuje propozicije, pa je predao meč Zvezdi”, kažu u BK Naissus.

Foto: BK Naissus

Slika sa keja raduje i još jednom pokazuje da Niš zaslužuje mesto u vrhu srpskog boksa. Ovo je svakako veliki uspeh za niški boks, BK NAISSUS sezonu završava na trećem mestu i to kao jedini klub koji je tokom sezone pobedio aktuelne finaliste BK SOMBOR i BK CRVENA ZVEZDA. BK NAISSUS će u narednom periodu uz podršku Bokserskog saveza Srbije još intenzivnije raditi na razvoju škole boksa. Ambicije ostaju velike, kreće se i sa sastavljanjem ekipe za narednu sezonu sa željom za ulazak u Regionalnu ligu i finale SUPERLIGE Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com