Društvo

Vele Polje dobija vodomer, u Paligracu se obnavlja igralište

Gradski karavan posetio je Vele Polje i Paligrace u Gradskoj opštini Crveni krst u kojima su građani ukazali na probleme i zatražili pomoć Grada Niša.

Meštani Vele Polja nakon dvadeset godina dobiće vodomere, za šta su tražili pomoć od Grada Niša. Tako će biti rešen dugogodišnji problem sa vodom koja se nekontrolisano troši u tom selu.

 

“U Vele Polju u saradnji sa JКP „Naisus“ radićemo na postavljanju nedostajućih vodomera, meštanima Paligraca obnovićemo igralište, a u ovim naseljima u Gradskoj opštini Crveni krst, koja sam posetila sa saradnicima i predsednikom te gradske opštine Miroslavom Milutinovićem, radićemo na uređenju njihovih domova kulture”, rekla je gradonačelnica Niša koja posle razgovora sa meštanima tih mesta.

Stanovnici Vele Polja imaju vodu sa izvorišta „Vrelo“ koja se neracionalno troši, jer se sada ne plaća. Za razliku od drugih sela koje zahtevaju priključenje na gradski vodovod, Velepoljci traže da plaćaju i kontrolišu utrošak vode sa svog izvorišta, napomenula je ona.

Miroslav Milutinović, predsednik Gradske opštine Crveni Krst, kaže da je 360 vodomera do sada postavljeno.

Ostavljeno je oko 70, to znači da će biti i naplaćivanje vode.. Dosta se vode troši u navodnjavanju bašti, bazena, kaže Milutinović.

Putna i komunalna infrastruktura, asfalt, putevi do groblja još neki su od problema koje su meštani Velepolja izneli gradonačelnici Niša.

“Građani su ti koji određuju prioritete u izgradnji putne i komunalne infrastrukturi, a mi smo tu da ih pratimo”, kazala je prilikom posete gradonačelnica Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com