DruštvoEkonomija

Vekna “narodnog” hleba u Nišu od juna 40 dinara

Hleb u niškim pekarama poskupljuje pet dinara, a pecivo deset odsto, odlučila je Unija pekara Niša.

Nove cene hleba startuju od 11. juna, a peciva od 1. juna.

Pola kilograma osnovne vrste belog hleba, koji je nekada bio poznat pod imenom “narodni”, u niškim i pekarama niškog regiona, od 11. juna biće prodavan po ceni od 35-40 dinara. Razlog poskupljenju su veće cene brašna, aditiva i goriva za transport.

Poskupljenje nije cilj samo po sebi, već opstanak pekarske industrijske koja pravi najjeftiniji hleb. Neodrživo je raditi u uslovima kada su svi inputi poskupeli, jer pravimo velike gubitke. Nove cene hleba važiće za ceo niški region”, ističe Bratislav Vukadinović predsednik Unije pekara Niša, koji ne isključuje mogućnost novog poskupljenja ukoliko trend povećanja cene svih inputa u proizvodnji bude nastavljen.

Korekcija cene hleba odnosi se na industrijski, trenutno najjeftiniji hleb, koji za tržište Niša, osim niških “Don Don” i “Nipek”, proizvode pekare “Paša” iz Prokuplja, “Đukić” iz Blaca, “As” iz Merošine i “Rastavnica” iz Vlasotinca. Na dnevnom nivou, za potrebe Niša ove pekare proizvedu oko 100.000 vekni hleba.

Poslednja korekcija cene hleba bila je februara 2019. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com