Veganski namaz plasirao studente na Evropsko takmičenje u Parizu
Studenti Tehnološkog fakulteta odneli su pobedu na Nacionalnom takmičenju „Ecotrophelia Srbija” i time obezbedili sebi plasman na Evropsko takmičenje.

Studentski tim činili su Kristina Barbulović, Andrija Dakić, Milica Stojković i Dmitrij Obvincev – studenti modula Prehrambene tehnologije i bezbednost hrane.
Oni su predstavli svoj ekoinovativni proizvod: Fasolo -Vegan namaz na bazi crvenog pasulja i tropa šargarepe sa dodatkom začinskog bilja, oduševili žiri i odneli pobedu.
Pažljivo odabrani sastojci, izbalansirane nutritivne vrednosti, upečatljiv dizjan pakovanja i detaljan biznis plan doprineli su da se njihov proizvod izdvoji među konkurencijom.

Time su se plasirali na Evropsko takmičenje i predstavljaće Srbiju na Ecotrophelia Europe koja će se održati u Parizu. Evropsko takmičenje održava se u okviru programa SIAL 2024, koji predstavlja najveći svetski sajm posvećen inovacijama hrane sa velikim brojem posetilaca iz preko 200 zemalja.

Mentorsku podršku u izradi proizvoda kao i do sada pružile su im dr Ivana Karabegović, dr Bojana Danilović i dr Sandra Stamenković Stojanović, sa katedre za Prehrambene i biotehnologije, uz ogromnu pomoć doktoranta Čedomira Dimića, koji je radio na dizajnu etikete proizvoda.
Izvor: Tehnološki fakultet u Leskovcu – Univerzitet u Nišu
Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.