Društvo

“Večitim” studentima još godinu dana za završetak studija?

Starim studentima biće produžen rok za završetak studija za još jednu godinu, predviđeno je izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju koji će se pred poslanicima u parlamnetu naći do kraja septembra.

Produženje od godinu dana za završetak studija dobili su studenti koji su fakultete upisali po starom planu i programu, a koji su po prešašnoj odluci školovanje morali da završe do 30.septembra ove godine. Ovog puta se mislilo i na studente koji su studije upisali po “bolonji” ali im je isteklo osam godina koliko je bilo dozvoljeno da završe osnovne akademske studije utrajanju od četiri godine.

Podesćanja radi, “večitim studentima” je do sada u više navrata produžavan rok za završetak studija. Prvo produženje dobili su nakon uvođenja “bolonje”, a tada im je dozvoljeno da studije okončaju do 2012.godine. Nakon toga je usledilo pomeranje za još dve godine, do 2014, pa onda još dve godine do 2016, da bi nakon tog roka dobili još dve godine da diplomiraju. Sada im je pružena još jedna šansa od godinu dana, ukoliko ovaj predlog poslanici prihvate.

Inače, tačan broj “večitih studenata” nije utvrđen, a za njihova prava i produžetak roka studiranja zalagao se i SKONUS, najviša studenstska organizacija u Srbiji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com