Društvo

Veći broj pasa doveden u lovište kraj Merošine, lovci uplašeni za male zečiće i jarebice

Jovanović: Da se hitno pronađe vlasnik vozila koji je dovezao pse lutalice, od toga počinjemo rešavanje ovakvih problema.

Jedan od lovaca iz Merošine zadesio se iza vozila koje je juče 27. juna posle 8 sati na kilometar iznad Merošine u pravcu Prokuplja, izbacilo pse lutalice u lovište lovačkog udruženja iz Merošine.

Kako kažu u čevici na vratima crvenog pikapa stajao je natpis preduzeca iz Prokuplja.

Foto: Niške Vesti

Ono što zabrinjava jeste činjenica da je ovo učinjeno u vreme reprodukcije divljaći i lovostaja, kada ovakvo činjenje može da napravi veliku štetu.

„Obavestili smo komunalnu inspekciju Opštine Merošina, Policijsku stanicu u Merošini a obavesten je i republički lovni inspektor, veterinarska inspekcoja, a na lice mesta izašla je i stručna lovočuvarska služba gde je potvrđeno da je u lovištu uočen veći broj pasa lutalica i jedan pas pregažen na magistralnom putu Merošina – Prokuplje„, rekao je Andrija Jovanović, predsednik Lovačkog udruženja „Mali Jastrebać“ iz Merošine.

Ono što lovci iz Merošine očekuju jeste da se pronađe vlasnik vozila koje je dovezlo pse lutalice u lovište.

„Želimo da otkrijemo ko je vlasnik vozila koje je dovezlo pse lutalice, koji narušavaju mir u lovištu i mogu da pričine veliku štetu. Podneli smo prijavu mupu da se utvrdi vlasništvo vozila prema opisu svedoka i vremenu u kome se kretalo. Uslediće i sudski proces ako ima elemenata krivičnog dela. Mogu da stradaju sada mali zečići i jarebice, to moramo da sprečimo i zaštitimo naša lovišta“, kazao je Jovanović za Niške Vesti.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com