Kultura

Veče savremene poezije sa Radmilom Petrović

MOJA MAMA ZNA ŠTA SE DEŠAVA U GRADOVIMA, treća zbirka pesama Radmile Petrović, biće predstavljena sutra 23. septembra u 19 sati, u Maloj sali NКC-a.

Poezija Radmile Petrović, aktuelna i intriganta književnoj javnosti, brzo je postala predmet velikog interesovanja ljubitelja poezije, ali i onih koji joj nisu bili naklonjeni. Radmila Petrović je rođena 1996. godine u Užicu, a odrasla je u Stupčevićima kod Arilja. Završila je Ekonomski fakultet u Beogradu. Svoju prvu zbirku pesama, Miris zemlje, objavila je 2014. godine kao laureat 42. Limskih večeri poezije, a drugu, Celulozni rokenrol, već naredne 2015. kao pobednik Poetskog konkursa „Desanka Maksimovićˮ.


Radmilina treća zbirka pesama, Moja mama zna šta se dešava u gradovima (PPM Enklava, 2020) otvorila je brojne polemike u književnoj javnosti. Dualizmi kompleksnih sistema vrednosti sela i grada, porodičnog patrijarhalnog utvrđenja i savremenih težnji, uzavrelo se batrgaju i prepliću u ovoj pesničkoj zbirci.

O poeziji Radmile Petrović govoriće Jelena Mladenović, književna kritičarka, razgovor sa pesnikinjom vodiće Milena Mišić Filipović, a stihove će čitati Snežana Ilić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com