Kultura

Veče romske muzike sa prostora Evrope. Naisus Džipsi orkestar u NKC

U Velikioj sali NKC, u utorak 25. aprila od 20 sati, biće održano VEČE ROMSКE MUZIКE SA PROSTORA EVROPE. Posetioce očekuje Naisus Džipsi orkestar, a prema rečima organizatora ulaznice po ceni od 500 dinara prodaju se u Кnjižari Niškog kulturnog centra „Branko Miljković“ i knjižari Indigo u Obrenovićevoj ulici.

„Naisus džipsi orkestar“ je etno orkestar formiran 2022. godine sa ciljem popularizacije balkanske muzike. Orkestar je u akustičnom sastavu što ga čini veoma prepoznatljivim u smislu toplog, relaksiranog zvuka.

“Popularizuje romsku muziku sa prostora Evrope, tačnije iz Srbije, Španije, Grčke, Bugarske kao i Rusije. Na repertoaru ovog sastava su i popularne melodije na jezicima pomenutih zemalja. Veoma šarmantne kompozicije i ritam koji ih prati, daju ovom orkestru  posebnu notu. Interakcija sa publikom je neizostavni deo njihovog autentičnog scenskog nastupa”, kažu u NKC.

Oni pozivaju sve ljubitelje romske muzike da prisustvuju koncertu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com