DruštvoKultura

Veče romske muzike i folklora na nišavskom keju

U okviru „Roma ni Festa“ organizuje se veče romske muzike i folklora na amfiteatru na nišavskom keju, kod spomenika Šabana Bajramovića, 14. septembra sa početkom od 20 časova.

„Roma ni Fest“ je deo projekta „G.O. Medijana – Veseli Romi – Roma fest“, koji organizuje udruženje „Veseli Romi“ u saradnji sa G.O. Medijana.

„Demistifikacija načina života, kulture i umetnosti Roma su najbolji  način kako bi se pozitivne vrednosti jednog naroda približile pripadnicima drugih kultura, konfesija i etničke pripadnosti. Auditivna i vizuelna ekspresija govore više od hiljadu reči i to je način na koji naše udruženje radi na ostvarenju gore pomenutih ciljeva“ poručuju iz udruženja „Veseli Romi“.

Udruženje „Veseli Romi“ priredilo je 2017. godine, kao pilot projekat, festival ostvarenja u oblasti muzike pod nazivom: “Za u vek, Šaban Bajramović”,  posvećen velikom i svetski priznatom stvaraocu i interpretatoru, Šabanu Bajramoviću.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com