Kultura

Veče poezije Biljane Vujović “Osvetlimo figure i senke”

U Maloj sali Niškog kulturnog centra, u četvrtak 27. aprila sa početkom od 18 časova biće organizovano veče poezije Biljane Vujović Bajke pod nazivom “Osvetlimo figure i senke”. U razgovoru o knjigama “Svetlost prvog zraka” i “Figure i senke” učestvovaće autor Biljana Vujović i Velibor Petković.

 

“Zbirka poezije “Svetlost prvog zraka” inspirisana je pesmama, ličnim iskustvom, istaknutim piscima, predivnim knjigama, slikarima i slikama, sadašnjim vremenom i trnutnim brigama…
I nisu nove ni teme ni reči…
Ali bitno je da se njima naša svakodnevnica bar malo osvetli i “zaleči””, kazala je Biljana Vujović.

U programu će učestvovati i profesor Velibor Petković  i studenti Fakulteta umetnosti sa slikarskog odseka
uz podršku mentora Vladana Ranđelovića, koji će pojedine predstavljene pesme, pretočiti u slike, tokom trajanja programa.

“Njeni stihovi u Majakovski – šmeku govore da je čovek go ne kad nije obučen, nego kada je neuk” , rekao je dr Sašo Ognenovski o stihovima iz knjige “Figure i senke”.

Biljana Vujović Bajka ove godine proslavlja 35 godina uspešnog rada u kulturi i mnogima je opštepoznat njen stvaralački rad.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com