Kultura

“Veče penjačkog filma” u Niškom kulturnom centru

„Reel Rock 18” donosi najbolje priče iz celog sveta o penjanju i penjačkim izazovima u četvrtak, 7. marta, kada će se održati „Veče penjačkog filma” u Maloj Sali Niškog kulturnog centra sa početkom od 19 časova. Filmovi koji će se naći na repertoaru su: „With my heart”, „Yeah Buddy”, „Jirishanca”, „Climbing never die”.

U prvom filmu, With my heart, priča prati filozofsku avanturu japanskog fenomena penjanja. Sači Ame evoluira od trotrukog svetskog šampiona na tradicionalno penjanje, sa vrhuncem u vizionarskom prvom usponu na mitskoj planini Mizugaki. Film traje 22 minuta.

Yeah Buddy je drugi film o Australijskoj penjačici Endži Skart – Džonson koja je ostvarila uspeh u postavljanju rekorda u mlađim kategorijama, a onda se udružuje sa veteranom avanturističkog penjanja Hejzel Findlej kako bi istražilenajbolje od penjanja bez osiguranja iznad mora na Majorki. Ovaj film traje 27 minuta.

Treći film je Jirishanca je film u trajanju od 31 minut u kome je radnja okrenuta ka poznatom alpinisti Džoša Vartona i Vinsa Andersona koji pokušavaju slobodan uspon na Jirishancu. To je epski vrh visok 6000 metara u peruanskim Andima. Oni će morti da se suoče sa penjanjem po stenama, horizontalnim ledenim krovovima, tehničkim mešovitim terenom i opasnim snežnim pečurkama.

Četvrti, poslednji, naziva se Climbing never diePenjački novinar Met Grum putuje duboko u ratom razorenu Ukrajinu ne bi li otkrio zajednicu koji drži penjanje i patriotizam, ali koja je neizbrisivo promenjena ratom. Ovaj film traje 38 minuta.

Ulaz je besplatan za sve zaiteresovane.

Piše: Katarina Stojiljković
STUDENTSKI DNEVNI LIST

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com