Kultura

Veče makedonskog filma u Niškom kulturnom centru

U utorak, 14. septembra održaće se veče makedonskog filma, na kome će se prikazivati film “Godina majmuna”, reditelja Vladimira Blaževskog. Projekcija filma održaće se u maloj sali Niškog kulturnog centra.

Niški kulturni centar organizuje ovu projekciju u saradnji sa Udruženjem Makedonaca “Vardar”. Za sve posetioce ulaz je besplatan.

U glavnim ulogama našli su se glumci Igor Angelov, Marija Kon i Bereda Rešit. Ova politička satira govori o prijateljstvu između usamljenog majmuna i osiromašenog upravnika zoološkog vrta u jednom naopakom svetu viđenom kroz oči šimpanze. Majmun nakon bekstva iz zoološkog vrta postaje pobunjeni heroj setnog i neveselog Balkana.

Pored “Godine majmuna” , Vladimir Blaževski režirao je brojne kultne filmove poput “Hi Fi”, “Bulevar revolucije” i “Pank nije mrtav”, dok je kao scenarista radio na filmu “Gipsz magic”, reditelja Stoleta Popova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com