Kultura

Veče erotske poezije u Nišu

Ljubitelji romantične i erotske poezije moći će u nedelju, 23. decembra po prvi put čuju stihove Gordane D. Perić iz Niša. Program počinje u 20 časova, a ulaz je besplatan.

Gordana piše ceo život, a njena prva zbirka poezije nosi naziv Kći vetra. Druga zbirka erotske poezije nema ni radni naslov, nije štampana, te će i promocija u Kafe galeriji Paris Art, biti neuobičajena. Autorka će iz svojih rukopisa, sama, čitati svoje stihove, u kojima se suptilno prepliću strast i nežnost, sramežljivo i lascivno, čedno i besramno.

Neće biti kritičara, recenzenata niti urednika izdanja, jer njeni stihovi još nisu našli svoje mesto među koricama knjige.

Čast izuzecima, ali u mom slučaju, još se nisu sklopile kockice za neku saradnju sa izdavačima. Strast je nešto što nas generalno pokreće kroz život. Ja sam te tanane emocije pokušala da prenesem na papir i da ih opišem onoliko koliko ih je moguće rečima opisati, a u nedelju ćemo videti koliko će se dopasti publici. Ja pišem tako da svaki čitalac svaku pesmu doživi na svoj način“, kaže Gordana.

Gordana D. Perić se do sada, pored ljubavne i erotske poezije, ostvarila u stvaranju kratkih priča, haiku i, kako kaže, duže vreme dorađuje svoj prvi roman koji je napisala još pre dve godine. Paradoks je to da ova darovita žena nema još nijedan štampani naslov.

Iščitavam stalno tu priču i neprekidno prepravljam delove koji mi se ne dopadaju. Valjda to radim zato što sam perfekcionista i želim da roman prvenac bude savršen koliko je to moguće. Mada sam od sebi bliskih prijateljica, koje su imale priliku da pročitaju odlomke, dobila pozitivne kritike i sve su želele da pročitaju ostatak. Ako je suditi po tome, trebalo bi da roman bude lepo prihvaćen od publike. Samo još da nađem izdavača. Oni su nedostižni. Potrebno je dosta novca, a ja ga nemam“, navodi Gordana.

Mišljenja je da je naše tržište, realno, zatrpano knjigama, jer ima mnogo izdavačkih kuća i mnogo pisaca. Gotovo svakodnevno izlaze brojni naslovi, međutim, čak i ukoliko izdavači procene roman kao kvalitetan i dalje nisu spremni da preuzmu finansijski rizik.

I prozu i poeziju će svi da pišu, ali vreme će proceniti šta je od svega najvrednije“, ističe Gordana.

Njeno prvo predstavljanje javnosti u nedelju 23. decembra počinje u 20 časova, a ulaz je besplatan.

Gordana D. Perić je majka troje dece, a za sebe ističe da je udomitelj dve mačke, alergična na nepravdu i kolekcionar osmeha, nesrećno zaljubljena u slatkiše i večito zagledana u sebe.

Kafe galerija Paris Art je mesec decembar posvetila književnom stvaralaštvu. Prethodnih nedelja posetioci su mogli da slušaju basne Dobrivoja Hadži Milivojevića.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com