Društvo

Veća ulaganja za veću bezbednost u saobraćaju

Grad Niš bi u naredna dva meseca trebalo da dobije Strategiju o bezbednosti dece i sugrađana starijih od 65 godina.

U cilju obrazovanja najmlađih o pravilima u saobraćaju, ove godine biće izdvojeno dva miliona dinara, kažu u Savetu za bezbednost saobraćaja najavljujući zanimljive akcije koje su u planu za realizaciju.

Sledeće nedelje će biti organizovano školsko takmičenje pod nazivom “Pažljivkova smotra”, na temu bezbednosti u saobraćaju. Učestvovaće učenici prvog razreda, a nakon ovog uslediće takmičenja iz oblasti saobraćaja na još nekoliko različitih nivoa” , rekao je Igor Vojinović gradski većnik.

Radi obezbeđivanja maksimalne bezbednosti u saobraćaju, Savet je nabavio i detektor za otkrivanje psihoaktivnih supstanci kod vozača koji će uskoro biti u funkciji, kaže Vojinović i dodaje da će bezbednosne kamere koje su postavljene na raskrsnici kod nekadašnjeg Ureda, uskoro biti stavljene u funkciju.

Opredeljno je četiri miliona dinara za nabavku reanomobila za potrebe hitne pomoći koja je jedan od stubova bezbednosti u saobraćaju u slučajevima saobraćajnih nezgoda.

Roditelji dece, rođene tokom prošle godine, koji su se prijavili putem javnog poziva, uskoro mogu da očekuju novu podelu besplatnih sedišta. Prioritet u podeli sedišta imaće samohrani roditelji, dok će ostali dobiti sedišta po redosledu prijavljivanja.

Za razliku od prošle godine, ovaj put će biti podeljeno znatno više besplatnih sigurnosnih sedišta, ukupno 720. Broj novorođenih ove godine je značajo veći pa shodno tome za iduću godinu ćemo za ove namene izdvojiti tri miliona dinara, kako bi što veći broj roditelja došao do sedišta za bebe. Planiramo da vrlo brzo objavimo novi javni poziv za roditelje čija su deca rođena 2019. godine”, naglašava Vojinović.

Foto: printscreen tv Belle amie

Program Saveta za bezbednost saobraćaja u prošloj godini realizovan je  84 odsto, a njegova vrednost bila je 75 miliona dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com