Zdravlje

VAŽNA DONACIJA ORL KLINICI – Provera sluha ubuduće znatno brža i lakša

Niška Klinika za bolesti uha, grla i nosa, „bogatija“ je za novi, veoma važan, dijagnostički aparat, koji će prema rečima stručnjaka iz ove oblasti, itekako značiti u ranom otkrivanju problema sa sluhom kod pacijenata.

Timpanometar sa pratećom opremom, aparatura vredna gotovo pola miliona dinara, koji služi za testiraanje unutrašnjeg uha, poklon je poznate srpske kompanije „Audio BM“, koja se već četvrt veka bavi konstruisanjem i proizvodnjom dijagnostičke i ugradne aparature iz oblasti otorinolaringologije.

Kako navode iz Uprave niškog Kliničkog centra, upravo će taj poklon, u novom prostoru u koji će ORL Klinika biti uskoro preseljena, značajno unaprediti kvalitet pružanja usluga iz ove oblasti medicine.

“Naš zadatak je da se ubuduće maksimalno potrudimo da sve Klinike i specijalističke ambulante, koje će vrlo brzo biti preseljene u novi- stari prostor nekadašnjih hirurških Klinika, biti potpuno zanovljene i kada je reč o opremi, tako da mi je zaista drago što je rukovodstvo Klinike za bolesti uha, grla i nosa već i samo preduzelo korake u tom smislu i što se i sami trude da unaprede „svoju kuću“, izjavio je prof. dr Zoran Radovanović, generalni direktor KC Niš, koji se ovim putem zahvalio rukovodstvu kompanije „Audio BM“ na donaciji značajnoj za pacijente.

Zadovoljstvo zbog nove aparature, sem čelnika ORL Klinike, nisu krili ni specijalisti otorinolaringologije, koji će je nadalje koristiti u cilju ranog otkrivanja problema sa sluhom. Prema njihovim objašnjenjima, donirani uređaj – timpanometar, nudi kompletne timpanometrijske testove, što podrazumeva tzv. refleks skrining, proveru praga, slabljenje i detaljna testiranja Eustahijeve trube, a kako je Klinika sem aparata dobila i računar i štampač i pacijenti će očitane rezultate, dobijati istog trenutka.

“Zaista sam zahvalan na poklonu koji su naši prijatelji iz kompanije „Audio BM“, koja je iz ove oblasti trenutno jedna od najboljih u regionu, upravo predali nama i kao direktor Klinike, koja predstavlja veoma važan deo Kliničkog centra ka kome gravitira preko dva i po miliona stanovnika iz ovog regiona, maksimalno ću se potruditi da saradnju nastavimo, posebno kada je reč o nabavci i druge aparature za ambulante, za koju svakako planiramo da obezbedimo sredstva uz pomoć države i resornog Ministarstva”, naveo je prof. dr Dušan Milisavljević, direktor Klinike za bolesti uha, grla i nosa.

Predstavnici kopmanije „Audio BM“ istakli su da su ponosni na 25- ogodišnje postojanje i rad, ali i na saradnju koju imaju sa ustanovama u zemlji i regionu, među kojima je i niški Klinički centar, svakako,

“Zaista mi je drago što smo mogli da pomognemo na ovaj način profesoru Milisavljeviću, njegovim kolegama i Kliničkom centru, ali pre svega pacijentima, tako da zaista mislim, pogotovo kada sam video novi, adaptirani prostor u koji će ORL Klinika biti preseljena, da će timpanometar svakako značiti za lečenje pacijenata i dijagnostiku, a mi kao kuća svakako stojimo na raspolaganju za dalju pomoć u svakom pogledu”, istakao je Blažo Pisarić, direktor kompnije „Audio BM“.

Podsećamo, adaptacija prostora u nekadašnjoj zgradi hirurških Klinika privodi se kraju, tako da će preseljenjem, objašnjavaju u Upravi KC Niš, Klinika za bolesti uha, grla i nosa i Klinika za očne bolesti, dobiti mnogo veći, opremljeniji i kvalitetniji prostor. Takođe će se, kako kažu, specijalističke ambulante hirurških i internističkih grana, nalaziti u istoj zgradi i osim što će biti komfornije i međusobno „povezane“, pacijentima će u istoj zgradi biti dostupni i dijagnostički aparati Centra za radiologiju, tako da će „šetanje pacijenata od zgrade do zgrade“, ostati prošlost.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com