DruštvoZdravlje

Vazduh u Nišu večeras rekordno zagađen

Vazduh u Nišu večeras je najzagađeniji od početka godine. Najveće zagađenje bilo je oko 18 časova, kada su PM 10 i PM 2,5 čestice bile višestruko uvećane u odnosu na dozvoljene vrednosti.

Prema podacima Agencije za zaštitu životne sredine, merna stanica kod Instituta za javno zdravlje u 18 časova izmerila je koncentraciju PM 10 čestica od 341,92 mikrograma po metru kubnom, dok je njihova koncentracija u isto vreme kod merne stanice kod OŠ “Sveti Sava” iznosila 316,48 mikrograma.

PM 2,5 čestice takođe su povećane.

Merna stanica kod IZJZ u 18 časova pokazala je da koncentracija PM 2,5 čestica iznosi 337,23 mikrograma, dok je kod OŠ “Sveti Sava” izmerila 304,16 mikrograma, a samo sat kasnije, u 19 časova, izmereno je 308,16 mikrograma po metru kubnom.

Smatra se da je vazduh čist ukoliko je koncentracija PM 10 čestica manja od 50 mikrograma po metru kubnom, a koncentracija PM 2,5 čestica manja od 25 mikrograma.

Podsetimo, Niš je rekord po zagađenosti od početka godine oborio prethodne večeri.

Na društvenim mrežama građani su objavili podatke sa aplikacija, koje pokazuju da je Niš večeras zagađeniji od Pekinga.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com