Društvo

Vazduh u Nišu sinoć najzagađeniji u Srbiji

Grad Niš oborio je noćas sopstvene rekorde po zagađenju vazduha o čemu govore podaci Agencije za zaštitu životne sredine ali i brojne fotogravije i video snimci na društvenim mrežama Koncentracija PM10 čestica dostigla je sinoć u 21 čas 245 mikrograma po metru kubnom, a koncentracija PM2.5 čestica 236 mikrograma po metru kubnom. Tokom noći koncentracija štetnih čestica se smanjivala, međutim i ovog jutra je zagađenje na visokom nivou.

Jutros u sedam sati izmereno je 60 mikrograma po metru kubnom PM10 čestica i 55 mikrograma po metru kubnom PM2.5 čestica, a da bi vazduh bio čist koncentracija PM10 čestica treba da bude manja od 50 mikrograma, a koncentracija PM2.5 čestica manja od 25 mikrograma.

Podaci Agencije za zaštitu životne sredine pokazuju da su sinoć izmerene koncentracije PM10 i PM2.5 čestica bile najviše od početka ovogodišnje grejne sezone u Nišu.

Prethodno je 25. novembra izmereno 230 mikrograma po metru kubnom PM10 čestica i 228 mikrograma PM2.5 čestica.

Zabeleženo je i da je tokom novembra u Nišu dnevna koncentracija PM10 čestica 20 dana bila više od 50 mikrograma po metru kubnom, dok je u oktobru povećana koncentracija bila sedam dana. Sa sinoć izmerenim koncentracijama PM10 i PM2,5 čestica Niš je bio grad sa najzagađenijim vazduhom u Srbij, a među najzagađenijim u svetu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com