Društvo

Vatra iz kontejnera zapalila zgradu EPS-a

Požar koji je zahvatio zgradu Elektrodistribucije izazvala je vatra iz kontejnera i koja se proširila kroz ventilacioni sistem i zahvatila dispečerski centar Elektrodistribucije u centru Niša, rekao je direktor EPS-a Milorad Grčić koji je obišao zgradu niške elektrodistribucije.

Ulica Svetozara Markovića

Sumnja se da je jedno lice koje nije zaposleno u EPS-u zapalilo vatru u kontejneru nadomak zgrade Elektrodistribucije, a koja se potom proširila jutros u 9:50h i zahvatila trafo stanicu „Centar 2“ i zgradu niške Elektrodistribucije u Ulici Svetozara Markovića.

„Požar je bio većih razmera i kompletna sala dispečarskog centra je izgorela. Centar Niša je bez struje i u najkraćem roku omogućićemo napajanje električnom energijom užeg dela centra grada. Izmestićemo dispičerski centar jer je žila kucavica kako bi funkcionisao naš elektro-energetski sistem u Nišu. To znači da će naša oprema da bude premeštena u salu ili u zgradu u koju je to moguće“, rekao je direktor niške Elektrodistribucije, Boban Džunić.

Na licu mesta bio je i načelnik Uprave za vanredne situacije u Nišu Srđan Mitrović, koji kaže da je u gašenju učestvovalo 17 vatrogasaca sa devet vozila.

Na sreću povređenih nema, jer su svi zaposleni radnici EPS-a u trenutku izbijanja bili evakuisani na vreme.

Ekipe elektrodistribucije rade na uspostavljanju stabilnog snabdevanja električnom energijom i EPS ima novac da sanira štetu, potvrdio je ministar energetike Aleksandar Antić.

„Zahvaljujem se svim Nišlijama na strpljenju koje su pokazale dok nije bilo struje i EPS u Nišu nije kriv za ovu situaciju. Pred nama je ozbiljan proces oporavka sistema. Obezbedilo smo napajanje električnom energijom kako građani ne bi trpeli, ali sada moramo da utegenemo sistem u narednih nekoliko dana i obezbedimo potpuno stabilno snabdevanje električnom energijom“, rekao je Antić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close