Hronika

Vaspitna mera petnaestogodišnjaku za silovanje

Sudija za maloletnike Višeg suda u Nišu izrekao vaspitnu meru petnaestogodišnjem Nišliji O.I. za brutalno silovanje šestogodišnjeg dečaka.

Postupak protiv zlostavljača je pravosnažno okončan izricanjem vaspitne mere, navodi se u saopštenju suda.

Prema slovu zakona, maloletnici ne podležu kazni maloletničkog zatvora ukoliko su mlađi od 16 godina. Mogu im se izreći upozorenja, sudske opomene i posebne obaveze, pojačan nadzor roditelja ili u drugoj porodici, odnosno ustanovi za vaspitanje i obrazovanje maloletnih lica, a najstroža kazna je upućivanje u obrazovnu ustanovu, vaspitno popravni dom ili ustanovu za lečenje i obuku. Prema Zakonu o maloletnim počiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica, sud nije u obavezi da javno kaže koja je mera izrečena u ovom slučaju.

Podsećamo, zločin se dogodio 19. marta ove godine nedaleko od naselja Stočni Trg, kada je O.I. namamio dečaka slatkišima, odvukao u šumarak i seksualno napao.

Dečak je nakon zbrinjavanja u bolnici, upućen u Zavod za sudsku medicinu gde je ustanovljeno i dokazano da je žrtva silovanja, a napadač priveden.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com