Hronika

Vaspitaču potvrđena trogodišnja kazna zbog zlostavljanja petogodišnje devojčice

Osnovni sud u Nišu ponovo je osudio bivšeg vaspitača Dečijeg kulturnog centra u Nišu V.P. (64) na tri godine zatvora zbog seksualnog zlostavljanja petogodišnjakinje, polaznice ove ustanove. Osnovni sud u Nišu doneo je januara ove godine istu presudu, ali je Viši sud ukinuo i naložio ponovno suđenje.

Nekadašnjem vaspitaču izrečena je i mera bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti koja se odnosi na rad sa maloletnim licima, u trajanju od 10 godina počev od dana pravnosnažnosti presude.

Prema nezvaničnim saznanjima, vaspitač se sumnjičio da je iskorišćavao poverenje deteta i zloupotrebio svoj položaj te da je u više navrata devojčicu ljubio, neprikladno je dodirivao i njenu ruku stavljao na svoj polni organ.

Uhapšen je početkom decembra prošle godine nakon što se petogodišnjakinja požalila roditeljima.

Optužujuće navode ponovila je i pred timom psihologa i pedagoga koji su ocenili da su verodostojni i dali „zeleno svetlo“ da vaspitač bude lišen slobode.

V.P. je u Dečijem kulturnom centru radio 36 godina i do penzije je imao deset meseci.
Mada se sumnja da petogodišnjakinja nije jedina žrtva V.P. , što je potvrđeno i medijskim oglašavanjem majke još jedne devojčice, protiv njega je podneta krivična prijava samo za nedozvoljene polne radnje nad jednim detetom zbog nedostatka dokaza.

V.P. je izrečena maksimalna kazna, s obzirom na to da Krivični zakonik za nedozvoljene polne radnje predviđa novčanu i zatvorsku kaznu do tri godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com