Društvo

Vaspitačice plakale od sreće kada su stigle nove igračke (FOTO)

Dečija odeljenja u niškom Kliničkom centru koja imaju vaspitače PU “Pčelica” dobila su najveću donaciju igračaka ikada, darodavac upravo ustanova iz koje dolaze divne vaspitačice koje uvek izmame osmeh najmlađih niških pacijenata.

Iako su se vaspitačice godinama dovijale da mališanima boravak u bolnici učine zabavnim to je ponekad bilo teško, uvek sa malo sredstava i malo sluha za potrebe malih bolesnika u Kliničkom.

Zahvalnost za današnju donaciju, kažu vaspitačice, duguju novoj direktorki Pčelice Svetlani Mitić koja je obećala nove igračke danas to i ispunila.

“Sreća je bila nemerljiva kada smo ugledali sve te kutije igračaka. Dugo smo ih čekale i sa radošću danas dočekale. Deca su se pitala da li je to Deda Mraz ranije stigao do njih”, rekla je uz osmeh jedna od pet vaspitačica u niškom Kliničkom Maja Živković.

Foto: Maja Živković (privatna arhiva)

Majine koleginice rado su podelile radost sa mališanima koji su trenutno na lečenju.

“Sada će boravak ovih mališana u Kliničkom biti nešto zabavniji, nama će pomoći da ih uveselimo i sa njima radimo na način kako to deca najviše vole – a to je igra”, rekla je Živković.

Koleginice Dragana Đorđević, Jelena Đorđević, Goga i Ema “krivci” su za ovu dobru saradnju, koja je napunila bolničke vitrine igračkama, jer kako kaže vaspitačica Maja dobra saradnja je ono što je najbitnije.

“Sve možemo samo kada smo složni, kada pratimo i slušamo jedni druge. Čast mi što sam deo ovakvog tima , a to je tim koji se bori za osmeh na licu svakog deteta“, završava zadovoljno Živković.

Ove potpuno nove igračke dočekaće neke nove male ljude koji su u niški Klinički centar došli po osmeh, zdravlje i toplu reč koju će im uvek pružiti nasmejane i drage vaspitačice PU “Pčelica”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com