Društvo

Vaspitači „Pčelice“ završili obuku za rano prepoznavanje rizika po razvoj i teškoća u razvoju dece ranog uzrasta

Vaspitači i stručni saradnici JPU “Pčelica“ Niš u proteklih godinu dana završili su obuku u okviru projekta UNICEF-a „Rane intervencije“. Nakon dobijenih sertifikata za rad sa decom gde je potrebno rano prepoznavanje rizika po zdrav razvoj i teškoća u razvoju dece ranog uzrasta, Ustanova je od UNICEF-a dobila donaciju u vidu opreme i didaktičkih sredstava za potrebe ranih intervencija.

 

 

„Vaspitači i stručni saradnici su zahvalni UNICEF-u, jer će sada biti olakšan rad sa decom suočenom sa razvojnim teškoćama, kašnjenjem ili invaliditetom. Rano prepoznavanje i procena potreba za podrškom kod dece sa razvojnim teškoćama pomažu u obezbeđivanju odgovarajućih ranih intervencija“, izjavila je direktorica JPU „Pčelica“.

Potencijal za razvoj mozga je najveći u prvim godinama života. Istraživanja pokazuju da podrška u ranom detinjstvu najviše koristi najugroženijoj deci i zato je važno da se kroz postojeće sisteme i unapređene usluge prepoznaju potrebe svakog deteta i da se obezbedi sva podrška potrebna za optimalni razvoj. Zato je uloga vaspitača u radu sa ovom decom od izuzetne važnosti za njihov dalji razvoj i snalaženje u društvu.

Foto: JPU „Pčelica“

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitaj i :
Close
Back to top button
Close