Društvo

Vaskršnje radosti na Panteleju

Gradska opština Pantelej, u saradnji sa Eparhijom niškom, povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, priređuje prigodan Program „Vaskršnje radosti na Panteleju“, na otvorenom parkovskom prostoru u porti Crkve Svetog Pantelejmona, uz podrazumevajuće prilagođavanje aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i strogo poštovanje važećih protivepidemijskih mera, saopštila je ova niška opština.

 

“Reč je o prigodnom programu predviđenom na 1. Dan Vaskrsa, 2.maja od 10-12 časova, koncipiranom u duhu tradicije i pravoslavnih vrednosti, namenjenog deci kojoj je mnogo toga uskraćeno zbog pandemijskih okolnosti, a kojoj se na ovaj način omogućuje deo uskršnjih radosti u zadatim okolnostima svih aktuelnih ograničenja”, kazali su u GO Pantelej.

Predsednica  Nataša Stanković i članovi opštinskog rukovodstva prisustvovaće izvođenju Programa, koji počinje odmah po završetku praznične liturgije i ujedno sugrađanima i okupljenim pravoslavnim vernicima čestitati Vaskrs.

Programom „Vaskršnje radosti na Panteleju“ obuhvaćene su sledeće aktivnosti:

– Interaktivni program sa animatorima Udruženja „Mladi kreativci-Rastemo“ i Udruženja „ZOO Planet“ koji uključuje raznovrsne i tematski osmišljene aktivnosti na više izdvojenih punktova / bojenje uskršnjih čestitki, ukrašavanje drvenih jaja, takmičarske igrice u potrazi za skrivenim jajima i tradicionalno kucanje jajima/.
– Slobodne aktivnosti u kompleksu „Uskršnjeg sela“ / jahanje ponija, druženje i fotografisanje sa životinjama, kao i „memoris fotke“ u specijalno izrađenom uskršnjem dekoru…/
– Završnica humanitarne izložbeno-prodajne postavke uskršnjih jaja, koja su prigodno ukrasila deca iz pantelejskih vrtića, članovi kreativnih udruženja i dobrotvorni kreativci /postavljena je na praznik „Vrbica“ a sav prihod namenjen je NURDOR-u/

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com