Promo

Vaskrs u Bariju po promotivnoj sajamskoj ceni – AERO TURS

Bari – Matera – Polinjano – Alberobelo – Leće – Otranto

Provedite Vaskrs na jugu Italije i obiđite najlepše gradove ove pomorske regije, predlaže AERO TURS.

Bari je glavni grad pokrajine Pulja i deveti po veličini grad u Italiji, poznat je i kao grad Svetog Nikole čije se mošti nalaze u gradskoj katedrali. Pulja je poznata i po slikovitom opisu “peta italijanske čizme”. Pulja (Apulia) je dobila ime po drevnom narodu Apulima, koji su naseljavali ovo područje još pre starog Rima. Kao zemlja između dva mora, Jadranskog i Jonskog, ovo je izrazito pomorska oblast sa dugom obalom.

Polazak na ovo prolećno putovanje je zakazano za 15. april a leti se iz Sofije.

Po dolasku u Bari ide se na Vaskršnju liturgiju u Rusku crkvu u ovom gradu se i noći.

Matera noću; Foto: Pixabay.com

Prvog dana se ide do bazilike Svetog Nikole a potom je planirana šetnja starim gradom. Planiran je izlet do Matere, grada koji je potpuno drugačiji od ostatka Italije. Grad uklesan u strme litice. Građevine ( palate, kuće, crkve, farme) su prirodno uklopljene u stene a mnoge kuće su zapravo samo pećine. Potpuno fascinantan prizor! Ljudi su do skoro živeli u ovim stenama na ognjištima svojih predaka, starim i 9000 godina. Zbog svoje izuzetnosti grad Matera je 2019. godine bio Evropska prestonica kulture. A kako je interesantan i sedmoj umetnosti, film Mela Gibsona „Stradanje Isusovo“ je upravo ovde sniman. 

Drugi dan je planiran za obilazak gradova Polinjano i Alberobelo. Put nas prvo vodi do jednog od najlepših obalskih gradova u Italiji, do Polinjana. Kamene ulice, mirni trgovi i tajanstvene morske pećine u kojima su danas restorani sa pogledom na pučinu, će vam oduzeti dah. Ovaj grad je nastanjen još od praistorijskog vremena čemu svedoče arheološke iskopine u mestu. Po obilasku grada put nastavljamo ka Alberobelu ili „Štrumf selu“ koji je i glavni razlog horde turista koji posećuju ovu regiju. Lepota ovog gradića sa neobičnim kućicama će vas raspametiti i učiniti da se osećate kao u bajci.

Alberobelo; Foto: Pixabay.com

Trećeg dana planirani su izleti za Leće i Otranto. Dolaskom u Leće ili Firencu juga kako ga nazivaju doživećete povratak u prošlost prolazeći pored remekdela antičke, srednjevekovne i barokne arhitekture. Panoramsko razgledanje grada i nastavak puta ka Otrantu. Gradić opasan zidinama, nekada važno strateško mesto, nalazi se na mestu gde se spajaju Jadransko i Jonsko more a po kome je Otrantski moreuz i dobio ime. Ovde je razdaljina između Apeninskog i Balkanskog poluostrva samo 75km. Šetnja i uživanje pored mora u ovom šarmantnom gradiću. U gradskoj katedrali može se videti interesantan mozaik iz 12.veka gde su prikazane religiozne slike poput Nojeve barke, ali i razne mitske i istorijske ličnosti pa i paganske. 

Četvrtog dana 19. aprila po napuštanju hotela slobodno vreme u Bariju do polaska na aerodrom.

Pulinjano; Foto: Pixabay.com

Promotivna sajamska cena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi je 415 evra .

Uslove plaćanja i putovanja možete da pogledate OVDE ili kontaktirajte Aero turs:
018 290 099;
069 44 84 633;
069 44 84 634

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com