Promo

Vaša druga kuća: Fakultet pedagoških nauka u Jagodini – UPIS U TOKU

Više od dve decenije održavan korak sa svim promenama u oblasti obrazovanja prateći savremene evropske tokove i tendenci

Fakultet pedagoških nauka u Jagodini raspisao je konkurs za prijem nove generacije studenata na tri studijska programa osnovnih akademskih studija: Učitelj, Vaspitač u predškolskim ustanovama i Vaspitač u domovima u trajanju od četiri godine.

Kako bi kandidati na prijemni ispit došli opušteniji i spremniji, Fakultet i ove godine organizuje BESPLATNU onlajn pripremnu nastavu od 26. marta do 4. juna 2022. i probni prijemni ispit 11. juna u 9 sati.

Opšti uslovi za upis na osnovne studije na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini u akademskoj 2022/2023. godini definisani su Opštim uslovima za konkurs studenata, od ukupnog broja 210 studenata, 120 biće finansirano iz budžeta Srbije, što podrazumeva besplatnu školsku godunu. Cena jedne školarine nije menjana godinama i iznosi 78. 000 dinara uz mogućnost plaćanja na rate.

„Kvalitetno obrazovanje zasnovano je na primerima dobre prakse i stručnu podršku da razvijete svoje veštine, znanja i komunikaciju. Pomoći ćemo vam da se kreativno izražavate, da razvijate talenat za podučavanjem i vaspitavanjem dece i da u praksi ostvarite savremene pedagoške koncepte“, kažu u ovoj visokoobrazovnoj Ustanovi.

Pored  kvalitetnog i temeljnog obrazovanja, FPN prepoznatljiv je i po međusobnoj saradnji, a u okviru internacionalnog programa Erazmus plus, budući studenti imaće priliku da, pored izuzetnih uslova na samom fakultetu, svoja znanja stiču i na elitnim srodnim ustanovama na Kipru, u Portugaliji, Nemačkoj i Mađarskoj sa kojima Fakultet ima potpisane ugovore o razmeni studenata.

„Ovaj ispit sadrži sve segmente provera sposobnosti i dva testa, što znači da budući student kasnije dolazi na prijemni ispit sa mnogo manje treme jer ne samo da je upoznat sa načinom polaganja, već ulazi u poznat prostor u kojem ga ispituju poznata lica.  Zato nas ne iznenađuje činjenica da kandidati koji su se oprobali na simulaciji prijemnog ispita po pravilu postižu odlične rezultate na „pravom“ prijemnom, što im omogućava bolju poziciju na rang listi, a samim tim i veće šanse za budžetsko mesto „, ističe prodekan za nastavu i studentska pitanja, prof. dr Ilijana Čutura.

Savremene multimedijalne učionice, centar za učenje, moderno opremljene jezičke laboratorije i biblioteka doprinose odličnim rezultatima koje ostvaruju u obrazovanju učitelja i vaspitača.

Na taj način naš fakultet stvara visokostručne, moderne, svestrane, kreativne, inventivne i komunikativne učitelje i vaspitače koji će svojim radom dati veliki doprinos obrazovanju budućih naraštaja.

Fakultet Političkih nauka u Jagodini
Jagodina Milana Milajkovića 14, Jagodina
035 8223805
FACEBOOK
INSTAGRAM

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com