RegionVirus Korona

Vanredna situacija u opštini Gadžin Han zbog epidemije korona virusa

Vanredna situacija u opštini Opština Gadžin Han proglasila je danas vanrednu situaciju zbog širenja epidemije korona virusa i preduzimanja mera za suzbijanje epidemije.

Predsednik te opštine Milsav Filipović rekao je da je korona virus svakodnevno potvrdjen kod oko 10 stanovnika od oko 20 testiranih, dok je ranije bilo samo sporadičnih slučajeva.

Filipović je rekao da je najveći broj obolelih iz Gadžinog Hana, a potom iz Zaplanjske Toponice i Grkinje.

Opštinsko veće Gadžinog Hana, koje je danas proglasilo vanrednu situaciju, odlučilo je da u cilju suzbijanja epidemije korona virusa radno vreme opštinske uprave, javnih preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština bude dva sata kraće (od 7.00 do 13.00) i da zaposleni, čiji posao to dozvoljava, rade od kuće.

Za vreme vanredne situacije gradjani mogu da dolaze u opštinsku upravu samo zbog hitnih i neodložnih poslova, a zabranjena su sva okupljanja na zatvorenom i otvorenom prostoru ukoliko nije moguće obezbediti distancu od najmanje dva metra.

Naložena dezinfekcija javnih površina, opštinske uprave, preduzeća i ustanova, i odlučeno je da Direkcija za izgradnju i komunalne delatnosti opštine Gadžin Han podeli stanovnicima dezinfekciona sredstva.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com