Društvo

VANDALIZAM: Polomljen mobilijar u parku iza Delte, sprave počupane iz zemlje

Mobilijar iza tražnog centra „Delte“ je tokom novogodišnjih praznika polomljen. Ruka huligana uništava ono čemu se deca raduju i gde sa svojim roditeljima, bakama i dekama rado provode vreme. Slučaj je prijavljen policiji. Apelujemo i molimo sve Nišlije da ovakve vandalske postupke prijavljuju nadležnim organima kako bismo zaštitili zajedničku imovinu svih građana, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

 

„Grupa vandala, moram tako da ih nazovem, uništila je park iza „Delte“. Gotovo  da nema sprave na tom prostoru koja nije slomljena. Već smo se organizovali u Gradu da sve to popravimo  i dovedemo   ponovo u red. Izgleda da ćemo morati da postavljamo  video nadzore na svakom takvom mestu jer je to jedini način da sačuvamo mobilijar od vandalizma“, kazala je Sotirovski.

Ona je već rekla da se u gradu razmišlja o tome da parkovi dobiju svoje čuvare kako bi se mobiljar i sprave koje su postavljeni u njima sačuvali od namernog lomljenja.

Podsećanja radi pred same novogodišnje praznike počelo je postavljanje novog mobilijara u parkovima u svim gradskim opštinama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. G-đo Sotirovski, pokažite energičnost i od nesavesnih vozača, ZAŠTITITE mobilijar kod V. bolnice !

  2. Naravno.da je trebao video nadzor i ranije postaviti pa te koji lome drzavnu imovinu po dzepu pa nek lome ako im se isplati

  3. Prolazim često pored navedenog igrališta i skoro uvek se grupe raspojasanih mladih ljudi iživljavaju na mobilijaru namenjen mnogo mlađem uzrastu. Često dovlače i kolica za robu iz obližnjih marketa i takođe im ista služe za iživljavanje. Policije, normalno, nikad i nema.

  4. Ja ga cenim da ima malo i toga sto su sprave verovatno kompletno isfusirane i bolje da ih lome huligani nego da se povrede deca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com