Virus KoronaZdravlje

Vakcinisano 52 odsto zaposlenih u Univerzitetskom kliničkom centru Niš

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu Zoran Perišić izjavio je danas da je od 3.900 zaposlenih u UKC-u, do sada vakcinisano više od 2.000, odnosno 52 odsto, dok je blizu 850 zaposlenih preležalo korona virus.

 

“Radimo na tome da se procenat vakcinisanih podigne. Zagovornik sam obavezne vakcinacije zdravstvenih radnika i nemam nikakvu dilemu da je takva odluka trebalo da se donese”, napomenuo je on.

Prema Perišićevim rečima do sada je vakcinisano 360 gradjana iz čitave Srbije koji spadaju u kategoriju rizičnih zbog alergija ili različitih bolesti i “nijedna” osoba nije imala reakciju koja bi zahtevala intervenciju stručnih ekipa.

“Kod šestoro ljudi bilo je nakon vakcinacije komplikacija koje smo prijavili nadležnoj komisiji, ali je svih šestoro prijava odbačeno”, istakao je Perišić na konferenciji za medije.

Prema njegovim rečima, za vikend će u Urgentnom centru biće nastavljena vakcinacija, a krenuće i revakcinacija gradjana iz rizičnih grupa, dok će na vakcinalnom punktu biti dežurne ekipe stručnjaka različitih specijalnosti bez obzira što nije bilo ni jedne reakcije prilikom vakcinacije.

Perišić je podsetio na podatke koje je nedavno saopštio ministar zdravlja Zlatibor Lončar da je više od 99 odsto pacijenata na respiratoru i intenzivnoj nezi, nevakcinisano.

U kovid bolnici, kako je on dodao, trenutno se nalazi 210 pacijenata, na Infektivnoj klinici ih je 47, u dečijoj kovid bolnici je sedmoro, dok kovid bolnica u Kruševcu ima 170 pacijenata.

“Juče smo imali prijem 15 novih pacijenata. Nije vreme za opuštanje. Drago mi je da je Krizni štab zadržao postojeće mere”, naglasio

Zamenik direktora UKC Radmilo Janković izjavio je na konferenciji da situacija jeste mirnija, ali da u tu zdravstvenu ustanovu i dalje stižu pacijenti sa veoma teškom kliničkom slikom i trenutno je 30 pacijenata životno ugroženo.

“Možda ćemo tokom vikenda moći da ispraznimo još jedan sprat u novom Kliničkom centru, ali videćemo kako će se brojke dalje kretati, da ne bismo uskoro ponovo morali da ga vraćamo u kovid sistem, jer smo to radili već tri puta”, izjavio je on.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Jel vidite kako jedan elokventan lekar govori i ne ucenjuje radnike da se vakcinisu nego lepo apeluje i zagovara obaveznu vakcinaciju.Jer da ucenjuje i maltretira kao Jerkan niko ne bi prihvatio da radi u skafanderu.Zato je Perisic uspesniji u svakom mogucem pogledu od Jerkana, nije cvecka i da je bas najbolji mozda kog ovaj grad ima ali ispred Jerkana je za celo koplje u svakom pogledu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com