Virus KoronaZdravlje

Vakcinisanim građanima država daje 3000 dinara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će svi građani iznad 16 godina koji su se vakcinisali ili koji će se vakcinisati do 31. maja dobiti dodatnu finansijsku pomoć od 3.000 dinara. Vučić je rekao da ćemo dostići visinu u apsolutnim brojkama BDP-a preko 50 milijardi, 2012. to je iznosilo 33,6 milijardi. Za samo devet godina 50 posto je uvećan BDP, kaže Vučić.

Vučić je istakao da se do kasno sinoć konsultovao oko te odluke sa premijerkom i da su to odlučili, kao i da će se tek videti da li će tu odluku morati da usvoji Vlada.

“Ne možemo da donosimo negativne diskriminacione mere za one koji ne žele da prime vakcine, iako mislim da je to neodgovorno i sebično da se neko ne vakciniše. Razmišljali smo zato kako da nagradimo ljude koji su pokazali odgovornost i doneli smo odluku da damo dodatnu finansijsku pomoć za ljude koji su se vakcinisali”, rekao je Vučić za Pink.

Računamo da do kraja maja možemo da dođemo do brojke od blizu tri miliona ljudi koji su se vakcinisali makar jednom dozom, kako bi stekli kolektivni imunitet, kazao je predsednik Srbije.

Ko se zarazi, a nije vakcinisan, neće imati plaćeno bolovanje

On je rekao i da ukoliko se neko zarazio korona virusom, a nije primio ni jednu dozu vakcine neće mu biti plaćeno bolovanje.

“Ako ste se zarazili, a primili ste dve vakcine, tuđom krivicom, vi imate pravo ako ste u državnom organu, vojsci ili slično, vi imate pravo na bolovanje. A ako niste vakcinisani, nećete imati plaćeno bolovanje”, rekao je on.

Rok za prijavu 15. jun

Vlada Republike Srbije, na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, priprema odluku o finansijskoj podršci građanima koji su se vakcinisali protiv zarazne bolesti COVID-19.

Na predlogu tog rešenja već rade Ministarstvo finansija i Ministarstvo zdravlja, a građani će u u narednim danima biti informisani o tome na koji način će se za tu pomoć prijavljivati.

Svi građani Srbije koji prime makar i prvu dozu vakcine u Republici Srbiji do 31. maja imaće pravo na finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara.

Rok za prijavu će biti 15. jun, dok će pravo prijave imati svi građani Srbije stariji od 16 godina.

Za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć nije bitno koju vakcinu su građani primili od četiri dostupne u našoj zemlji, a to su vakcine proizvođača Sinofarm, Fajzer, Astra Zeneka i Sputnjik V.

Vlada Republike Srbije još jednom apeluje na sve građane da se vakcinišu protiv zarazne bolesti COVID-19, prvenstveno zarad zaštite sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih.

Vakcinacija je jedini put do povratka životu kakav pamtimo pre 2020. godine i pandemije koronavirusa.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. A deci do 16 godina opet nista. Zaboravili ste na predizborni slogan “za nasu decu” ???!! More mars! Necu se vakcinisati ni za 300e.

    1. Milice , nisi razumela slogan .On se u potpunosti i dosledno sprovodi . Greška kod mnogih je nastala iz razloga su pomislili da vučić misli na decu glasača . On je jasno i glasno obnarodovao ” za NAŠU ” decu a ne za vašu decu…dakle , niste u pravu kad ga osuđujete .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com