Virus KoronaZdravlje

Vakcinisana prva grupa dece u niškom Domu zdravlja

Ukidaju se punktovi u tržnim centrima

Za samo šest dana od kada traje vakcinacija dece u niškom Domu zdravlja već je vakcinisano njih desetak, potvrdio je za Niške Vesti Milorad Jerkan direktor ove zdravstvene ustanove.

 

“Zadovoljan sam interesovanjem za vakcinaciju dece jer je to jedini način da sačuvamo narod. Neka deca su došla samostalno ali smo mi kontaktirali roditelje koji moraju da daju pristanak za vakcinaciju. Uz potpisanu saglasnost deca od 12 do 18 godina mogu da se vakcinišu”, rekao je Jerkan.

Ova populacija u Nišu prema njegovim rečima obuhvata od 15 do 20.000 mladih a on se nada da će narednih meseci postići da čak 30% njih bude vakcinisano.

“Imamo posebne punktove za vakcinaciju mladih, oni koji imaju od 12 do 15 godina idu na ulaz broj 4, dok oni od 15 do 18 godina idu na punktove za odrasle, ali i tu budu posebno izdvojeni. Za ove prilike na raspolaganju je 50 pedijatara koji rade uokviru niškog Doma zdravlja”.

Vakcinacije mlađe polulacije počela je 24. juna i uglavnom se radi Fajzerovom vakcinom.

Vakcinacija ostalih građana je i dalje u periodu od 7 do 20 satu u objektu niškog Doma zdravlja, kao i od 7 do 14 sati na punktu u zdravstvenoj stanici u Niškoj Banji, ističu iz Doma zdravlja.

“Na dnevnom nivou to je i do 1000 vakcinisanih ljudi. Zbog smanjenog interesovanja vakcinacije u tržnim centrima polako ukidamo te punktove”, završio je Jerkan.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Ljudsko Bice ima savrsen prirodni odbranbeni Sistem u Telu, protiv bilo kakvog Virusa! Nika
    kva Vakcina Deci nije potrebna, niti Odraslima!
    Ovo Vakcinisanje Dece je zlocin protiv Covec
    nosti!!! Kriminalni cin!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com