Zdravlje

Vakcinalni punktovi u tržnim centrima u Nišu rade punom parom

Masovna imunizacija stanovništva u tržnim centrima u Nišu nastavljena je i danas.

Iako je nedelja, odziv građana na vakcinalnim punktovima u „Delta planetu“, „Forumu“ i „Rodi“ je veliki, ali gužve nema.

Ekipe Doma zdravlja Niš su od jutros na terenu, a građanima su na raspolaganju četiri vakcine – Sinofarm, Fajzer, Sputnjik V i AstraZeneka.

Danas je nešto bolji odziv nego prethodna dva dana na svim punktovima. U petak i subotu vakcinisano je oko 400 ljudi, a danas ih je mnogo više. Očekujemo da taj broj po završetku radnog vremena premaši 600 datih doza. Najveće interesovanje je za vakcinu Sinofarm kineskog proizvođača, ništa manje ni za Fajzer, a najmanje za AstraZeneku“, kaže Danijela Nešić pomoćnik direktora za medicinske poslove Doma zdravlja Niš.

Foto: S.P.

Za razliku od prestoničkih tržnih centara, u Nišu nema gužvi. Razlog je možda i to što nema podele poklon vaučera, što je donekle i dobro, jer gužve sa sobom nose dozu rizika.

Prema rečima Nešićeve najviše vakcinisanih danas je bilo u TC „Roda“, što objašnjava velikom frekvencijom kupaca u tamošnjem supermarketu.

Među vakcinisanima u „Delta planetu“ je najviše mladih i ljudi srednjih godina, a motivi imunizacije su različiti.

Foto: S.P.

Konkurisao sam za posao u inostranstvu i uskoro bi trebalo da putujem. To je glavni razlog zašto sam došao da se vakcinišem. Gužve nema, medicnske sestre su preljubazne i sve se brzo završava. Osećam se dobro i nadam se da će tako i ostati“, kaže Marko iz Niša.

Foto: S.P.

Došli smo porodično jer planiramo godišnji odmor u inostranstvu. Vakcinisaćemo se suprug i ja, decu nećemo. Mogli smo sve da obavimo i u Domu zdravlja, ali ovde je atmosfera nekako relaksiranija i nema čekanja“, kaže Svetlana iz Niša.

Među onima koji su se danas vakcinisali su i zaposleni u tržnom centru.

Iskreno, jesam skeptična po pitanju brzo napravljenih vakcina, ali radim u zatvorenom prostoru gde ne nose svi posetioci zaštitnu masku kako treba. Zbog toga se ne osećam dovoljno bezbedno i odlučila sam da se vakcinišem. Moj izbor je Fajzer“, kaže Tanja zaposlena u TC „Delta planet“.

Foto: S.P.

Niš i dalje prednjači prema broju vakcinisanih i približava se optimalnom minimumu za postizanje kolektivnog imuniteta.

U niškom Domu zdravlja kažu da nastavljaju imunizaciju na punktovima u tržnim centrima, a radno vreme se produžava do 20 časova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com